Niță vrea să fie liber la mai puțin de 9 luni de când a fost trimis la închisoare pentru 4 ani. El a fost condamnat  pentru un trafic de influenţă de 30.000 euro.

Totuși, fostul lider al PSD Brașov  mai are o șansă. Tribunalul Harghita va judeca pe data de 06.12.2023 contestaţia lui Constantin Niţă la hotărârea Judecătoriei Miercurea Ciuc din data de 18.10.2023.

Niță a mai stat 6 luni la pușcărie și a scăpat

El s-a întors la închisoare după ce Înalta Curte i-a respins în noiembrie 2022 o cale extraordinară de atac împotriva deciziei de condamnare din iunie 2018. Atunci, tot Înalta Curte îl condamnase pe Niţă la 4 ani de puşcărie pentru trafic de influenţă. În acest dosar Niță a fost acuzat că  i-a cerut afaceristului Tiberiu Urdăreanu de la UTI un „comision” de 5% dintr-un contract gras cu Primăria Iaşi.

- Advertisement -

Constantin Niţă a executat şase luni de pedeapsă, apoi a fost pus în libertate, deoarece Curtea Constituţională a constatat drept nelegala compunere a completurilor de judecători de la Înalta Curte. Decizia de eliberare a venit în cadrul unei contestaţii în anulare, pe care fostul ministru a pierdut-o într-un final, în noiembrie 2022.
O decizie a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene l-a trimis pe Niţă înapoi la pușcărie pentru a executa cei 4 ani de pedeapsă.