19.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPrimarul Braşovului vrea să aducă specialişti care să aplice metodele finlandeze în...

Primarul Braşovului vrea să aducă specialişti care să aplice metodele finlandeze în școli

Primarul Allen Coliban vrea să aducă în Brașov sistemul de învăţământ finlandez, în acest scop el încheind un parteneriat cu o universitate din Finlanda, pentru „a implementa metodele de predare finlandeze în curricula şcolară braşoveană”.
Primăria Braşov a încheiat un parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Aplicate Häme din Finlanda care va pune la dispoziţie un pachet de servicii educaţionale în domeniul formării continue pentru directori şi profesori, la toate nivelurile educaţionale: preşcolar, primar, gimnazial şi liceal. Pentru a implementa curricula finlandeză în şcolile din Braşov, vor fi selectaţi „cu ajutorul Inspectoratului Şcolar Judeţean”, un număr de 40 de profesori şi 10 directori de unităţi de învăţământ.
„Modernizarea învăţământului începe cu dascălii şi continuă cu sistemul de predare. Mi-am asumat ca primar să aduc o schimbare reală în învăţământul din Braşov şi mă bucur nespus să anunţ parteneriatul pe care l-am încheiat cu una dintre cele mai importante universităţi de ştiinţe aplicate din Finlanda. Sistemul finlandez de învăţământ este deja binecunoscut în întreaga lume pentru rezultatele sale, rezultate pe care doresc să le văd şi la Braşov şi la nivelul întregii ţări”, a declarat primarul Allen Coliban.
Programul va începe din această toamnă.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE