19.7 C
Braşov
AcasăNationalA murit Sylvia Hoișie, doctorul care a inventat Polidinul

A murit Sylvia Hoișie, doctorul care a inventat Polidinul

Sylvia Hoișie, medicul care a făcut parte din echipa care a inventat medicamentul Polidin, a decedat marți dimineață, la vârsta de 94 de ani. Deportată în Transnistria, pe când avea doar 14 ani, Sylvia Hoișie a supraviețuit celor 4 ani de lagăr și s-a întors în România. A studiat medicina la Iaşi, după care s-a angajat la Institutul Cantacuzino, în același oraș, unde a devenit unul dintre cercetătorii care, la începutul anilor ‘60, au inventat cunoscutul medicament Polidin, stimulator al imunităţii. În urma invenţiei, Sylvia Hoişie s-a ales cu un nume nou: „doamna doctor Polidin”.
A păstrat toată viața certificatul de inovator al Polidinului, alături de multe altele obţinute în urma celor 61 de ani dedicaţi medicinii şi cercetării, notează Monitorul de Suceava.
Până la sfârșitul zilelor a locuit într-un apartament modest, cumpărat în rate, în cartierul ieșean Tătăraşi.
În 2018, cu ocazia Zilei Naţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România, a fost decorată, alături de alți 43 de supraviețuitori ai Holocaustului, de președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE