19.7 C
Braşov
AcasăInternationalAustria nu vrea să adere la NATO: „Avem o situaţie geografică complet...

Austria nu vrea să adere la NATO: „Avem o situaţie geografică complet diferită. Avem şi o istorie diferită”

Ministrul austriac de externe Alexander Schallenberg a declarat luni, în contextul anunţului recent al candidaturilor Finlandei şi Suediei la NATO, că Austria nu vrea să adere la alianţa nord-atlantică, informează digi24.ro.
„Avem o situaţie geografică complet diferită. Avem şi o istorie diferită şi cred că trebuie pur şi simplu să se ţină seama de asta”, a spus Alexander Schallenberg în cadrul unei reuniuni a miniştrilor de externe din Uniunea Europeană, la Bruxelles.
Legat de invazia rusă în Ucraina ministrul austriac de externe a spus că „nu există neutralitate într-un război de agresiune”. „Am adoptat o poziţie foarte clară, susţinem toate sancţiunile şi facem tot ce putem în privinţa sprijinului”, a declarat Alexander Schallenberg.
Potrivit ministrului, Austria intenţionează să crească investiţiile în securitate. „Lumea nu este atât de prietenoasă cât ne-am dori” şi există state care sunt gata să facă uz de forţa militară pentru a-şi susţine interesele, a mai spus Alexander Schallenberg.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE