18.6 C
Braşov
AcasăComunicate(P) Energy Booster este Tortul Anului 2022

(P) Energy Booster este Tortul Anului 2022

A început cea mai mare expoziție dedicată domeniilor de panificație, patiserie, morărit, cofetărie, gelaterie, ciocolaterie, cafea, gastronomie și HoReCa: cea de-a 13-a ediție a expoziției GastroPan. Pe lângă atracțiile permanente, show-urile de coacere și culinare, tehnologiile, produsele și soluțiile prezentate la standurile expozanților, cea mai mare atracție în prima zi a evenimentului a fost desfășurarea concursurilor de COFETĂRIE din cadrul Concursurilor GastroPan 2022, momentul zilei fiind decernarea trofeului Tortul Anului 2022. Cel mai bun tort s-a dovedit a fi tortul numit Energy Booster creat de Ștefan Alexandru de la Moncris SRL, Dâmbovița.

Locul II – Sima Maria Adina

Tortul Anului 2022 este tortul numit Energy Booster

- Advertisement -

Pentru câștigarea trofeului Tortul Anului 2022 concurenții au fost provocați să dezvolte un tort inovator realizat după o rețetă veche dar adaptată la noile tendințe, cu o denumire originală, tematica categoriei fiind: Torturi vechi reinventate. Cel mai bun tort reinventat a fost creat de Ștefan Alexandru care îmbină straturile fine bazate pe foi de bezea cu nucă și cremă de vanilie ale prăjiturii ungurești Eszterhazy cu 3 ingrediente noi de bază ale tortului Energy Booster: fructe oleaginoase (nuci, migdale, alune de pădure), caramel și măr copt. Aceste 3 elemente sunt transpuse în toate componentele tortului și au rolul de a potența gustul vaniliei întâlnit în produsul consacrat.

Locul III – Serbu Camelia Irina

Premiații categoriei:

Locul I: Ștefan Alexandru – Moncris, Dâmbovița

Locul II – Vlad Ana Maria

Locul II: Sima Maria Adina – Buttercup Sweets, București
Vlad Ana Maria – Muntele Rece, Bran – Perdeluț
Locul III: Ioana Dehelean – Mihuț PFA, Arad
Șerbu Camelia Irina – București
Locul III – Ioana Dehelean

Premiu de excelență: Bekő Enikő – Diószegi, Sfântu Gheorghe
Premiu de excelență: Bekő Enikő


Viitorul în pastă de zahăr

La această categorie concurenții au prezentat o piesă artistică compusă din elemente structurale și decorative obținute exclusiv din pastă de zahăr, montate pe o machetă artificială (polistiren). Formele, decorurile și culorile folosite au fost realizate din pastă de zahăr, respectând tematica impusă. Tematica creațiilor din pastă de zahăr a fost Viitorul în ochiul artistului cofetar modern.

Locul I: Mihuț Flavia Petronela

Cea mai reușită creație artistică din pastă de zahăr poartă numele Glasul cofetăriei și a fost realizată de Mihuț Flavia Petronela. Premiații categoriei:
Locul I: Mihuț Flavia Petronela – Arad
Locul II: Elekes Nóra
– Odorheiu Secuiesc

- Advertisement -

Felicitări cofetarilor talentați care au prezentat cele mai bune sortimente de produse cofetărie și lucrări artistice uimitoare în cadrul Concursurilor GastroPan 2022!

Pentru mai multe detalii despre eveniment și imagini de la edițiile anterioare vizitați pagina www.gastropan.ro sau puteți contacta organizatorii la numărul de telefon 0733-313.042 sau e-mail info@gastropan.ro

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE