20.2 C
Braşov
AcasăNationalJumătate din dosarele de pensii, aproape pregătite pentru o eventuală recalculare

Jumătate din dosarele de pensii, aproape pregătite pentru o eventuală recalculare

În prezent, în toate casele teritoriale de pensii din România, inclusiv la Brașov, se desfășoară o amplă acțiune de verificare/completare/pregătire/transpunere în format elecronic, adică de evaluare a tuturor dosarelor de pensii, în vederea recalculării în baza viitoarei Legi a pensiilor, „care va fi elaborată și aprobată în perioada următoare”, spun reprezentanții Casei Județene de Pensii (CJP) Brașov. Astfel, în prima mare etapă, încheiată săptămâna trecută, au fost evaluate, în vederea recalculării, dosarele mai noi, prelucrate prin aplicația EPBAS, în număr de 47.138, la nivelul Casei Județene de Pensii Brașov. Procedura a demarat în luna octombrie 2021, când au fost angajate 31 de persoane, cu misiunea specială de evalua dosarele de pensii de la Brașov. Practic, în mai puțin de 4 luni, printr-o acțiune de amploare, noii angajați au fost instruiți și au reușit să evalueze aproape 50.000 de dosare de pensii.
„Urmează a doua mare etapă, și credem noi, cea mai dificilă, de prelucrare și migrare în sistemul centralizat de date, a dosarelor calculate cu aplicația informatică FOX. Este vorba, la CJP Brașov, despre peste 73.000 de dosare, stabilite înainte de 1 ianuarie 2011, în baza Legii 3/1977 și a Legii 19/2010. În total, la nivelul județului Brașov vor fi evaluate, până la sfârșitul acestui an, 120.241 de dosare”, a precizat Diana Itu, director executiv al CJP Brașov.
„Pentru a lămuri confuziile create în rândul unora dintre beneficiarii noștri, cel mai important lucru pe care îl precizăm și care trebuie subliniat, este faptul că acțiunea de evaluare a pensiilor nu se confundă cu cea de recalculare, ci este o procedură de constituire a unei baze de date electronice, în vederea pregătirii recalculării tuturor pensiilor după o lege care va fi adoptată în viitorul apropiat. Nu se emit decizii de pensii, nu se modifică punctajele și cuantumurile pensiilor, ci doar se transcriu și se completează, în format electronic, elementele care au stat la baza stabilirii pensiilor”, a subliniat șefa Casei de Pensii Brașov.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE