19.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCuvinte grele în ședința de CL: primarul Coliban, comparat cu medicul nazist...

Cuvinte grele în ședința de CL: primarul Coliban, comparat cu medicul nazist Mengele!

Primarul Allen Coliban a convocat pentru ieri o ședință extraordinară de Consiliul Local pentru a rediscuta trei proiecte de hotărâre care au fost response în ședința ordinară a Consiliului Local, pe motiv că aleșii nu avuseseră timp să le studieze. Viceprimarul Sebastian Rusu s-a remarcat din nou prin câteva replici adresate primarului. Printre altele, Rusu l-a avertizat pe primar că nu ar trebui să fie un fel de doctor Mengele ( medic nazist care în timpul celui de-al doilea război mondial a fost autorul unor experimente ucigașe asupra deținuților evrei de la Aushwitz). Comparația a fost urgent amendată de câțiva aleși locali, în special având în vedere contextul războiului din Ucraina și al acuzelor rușilor de neonazism în această țară. În replica la afirmația viceprimarului Sebastian Rusu, USR Brașov a trimis următorul comunicat: ”În timpul dezbaterilor din ședința de îndată a Consiliului Local al Municipiului Brașov de astăzi, 1 martie 2022, cu privire la apărarea corectă a municipalității împotriva rechinilor imobiliari, Președintele PNL Brașov, viceprimar Sebastian Rusu, face următoarea afirmație cu privire la Primarul Allen Coliban: “Nu încercați să fiți precum un regretat doctor Mengele care fără să studieze nimica s-a apucat să taie și să facă.” – afirmație care se găsește înregistrată aici: https://www.youtube.com/watch?v=U42ILEskD5Q la minutul 1h 03’ 43’’. USR PLUS Brașov respectă istoria tragică a poporului evreu și consideră Holocaustul cea mai mare crimă împotriva unui popor. Folosirea Holocaustului, a referințelor la acesta și mai ales a persoanelor vinovate de exterminarea în masă a poporului evreu în luptele politice este inacceptabilă. În contextul actual, când Vladimir Putin îl acuză pe președintele Ucrainei, om cu origini evreiești, de neo-nazism, pentru a motiva invazia țării sale, viceprimarul Rusu ar fi trebuit să-și măsoare cu foarte mare grijă cuvintele, înainte să asocieze imaginea primarului Allen Coliban cu cea a unui criminal odios. Faptul că viceprimarul Rusu s-a referit la doctorul Menghele ca fiind “regretat”, ne face să credem că ori nu înțelege istoria, ori nu are proprietatea termenilor. Conform Dexonline.ro: “REGRETÁT, -Ă, regretați, -te, adj. (Despre o persoană decedată; și substantivat, art.) De care îți pare rău că nu mai există.” Îl somăm public pe viceprimarul Sebastian Rusu să-și ceară scuze față de comunitatea evreiască din România, față de cetățenii pe care ar trebui să îi reprezinte și în ultimul rând față de Primarul Brașovului, Allen Coliban. Organizația USR PLUS Brașov va depune plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, cu speranța ca decizia acestui organism să descurajeze pe viitor astfel de derapaje, total inacceptabile în spațiul public”.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

2 COMENTARII

 1. Mai rău, e un fel de putin!!..cat despre asociațile evreiești ciocul mic…oare cine conduce oculta mondială în sistemul bancar?…

 2. Nu cunosteam situatia asa ca intii cu rabdare am urmarit toata inregistrarea si fara sa poti sa spui ca este scoasa din context a scos acest „porumbel”.Este nevinovat nu are habar ce a facut Mengele la Auschwitz!
  Se poate lua de mina cu Dan Sova in materie de incultura pe aceasta tema.
  Despre sedinta „statii de incarcare” discutii intre „suferinte tehnice” ocupati sa-si dea
  la „gioale” ca intre baieti fara sa-si dea seama de implicatile problemei.
  Sunt oarecum familiarizat cu domeniu avind trei diplome de studii superioare in
  electronica, electrotehnica si telecomunicatii insa nu asi avea curajul sa ma pronunt asupra domeniului.
  Sigur peste 10 ani se poate trage o concluzie! Normal pe banii nostri!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE