-4.8 C
Braşov
AcasăSanatateBea zilnic chefir ca să nu te îngrași

Bea zilnic chefir ca să nu te îngrași

Chefirul este un aliment lichid fermentat cu numeroase beneficii pentru sănătate. Consumat zilnic, chefirul ajută la întărirea imunității și sprijină procesul de scădere în greutate. Mai mult, calciul și probioticele prezente în chefir sunt importante pentru sănătatea tractului digestiv și a oaselor, prevenind problemele cu stomacul și osteoporoza. Acest iaurt lichid provine din Munții Caucaz și este considerat „elixirul antic al longevității”. Numele său, „kefir”, înseamnă plăcere sau senzație bună. Ușor acidulat și mai acrișor decât iaurtul clasic, chefirul poate fi consumat ca atare sau în compoziția smoothie-urilor cu diverse legume sau fructe. O porție de 250 ml de chefir conține aproximativ: 140 kilocalorii,8 grame proteine, 7,5 grame grăsimi, 10 grame carbohidrați, 330 mg calciu, 28 mg magneziu, 380 mg potasiu, 0,7 mcg vitamina B12. În plus, chefirul este o sursă excelentă de probiotice, cunoscute și sub numele de „bacterii prietenoase”. Acestea ameliorează simptomele sindromului de intestin iritabil, cum ar fi balonarea și diareea. De asemenea, consumul zilnic de chefir ajută la reglarea tensiunii, colesterolului și glicemiei, prevenind astfel numeroase boli cronice asociate acestor factori de risc.

4 motive să consumi zilnic chefir

Bun pentru digestie – probioticele din chefir populează flora intestinală cu bacterii benefice și previn tulburările de tranzit intestinal.
Ajută la slăbit – datorită numeroaselor bacterii benefice din compoziție, chefirul consumat în fiecare zi poate îmbunătăți procesul de digestie și, implicit, ajută la scăderea în greutate.
Menține sănătatea oaselor și a dinților– chefirul este o sursă excelentă de calciu și vitamina K, substanțe nutritive foarte importante pentru sănătatea sistemului osos.
Previne inflamațiile din corp – numeroase boli cronice apar din cauza inflamațiilor determinate de alimentația dezechilibrată și fumat. Consumul de chefir și alte alimente probiotice s-a demonstrat că poate reduce nivelul acestor inflamații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE