-1.2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovViol în centru de protecție a copilului - directorii încă pe funcții!

Viol în centru de protecție a copilului – directorii încă pe funcții!

Bărbatul cercetat într-un dosar de viol, victimă fiind o tânără bolnavă psihic instituționalizată într-un centru social din judeţ, în care acesta lucra, nu mai este angajat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov.
În schimb, directorul centrului de la Hărman, în care ar fi avut loc violurile, a rămas în funcţie, la fel şi directorul orfelinatului de la Rupea, unde o adolescentă de 13 ani este gravidă, iar Poliţia a deschis dosar pentru infracţiunea de act sexual cu un minor.
Potrivit reprezentanților DGASPC Brașov, în primă fază el a fost delegat temporar într-o altă structură a instituţiei, „în vederea eliminării posibilităţii interacţiunii cu beneficiarii”. Bărbatul lucra în DGASPC din anul 2014, iar în prezent nu mai este angajat al instituţiei, fără a se menţiona dacă acesta a încheiat raporturile de muncă cu DGASPC înainte sau după ce cazul a devenit public. DGASPC Braşov a sesizat Poliţia cu privire la presupusul caz de viol în data de 23 decembrie 2021, după ce a aflat despre fapte chiar de la conducerea centrului social de la Hărman. Un alt dosar penal care vizează fapte produse într-un centru al DGASPC Braşov a fost deschis după ce conducerea instituţiei a sesizat Poliţia cu privire la faptul că o adolescentă de 13 ani instituţionalizată în orfelinatul de la Rupea este gravidă. „În prezent fata se află, cu măsură de protecţie, într-un serviciu social şi beneficiază de servicii medico-psiho-sociale”, au precizat reprezentanţii DGASPC Braşov. Deşi în ambele cazuri conducerea DGASPC Braşov a fost informată de către presupusele infracţiuni chiar de la directorii celor două centre, ambii sunt încă în funcţii. „În cele două cazuri se efectuează, la acest moment, cercetări ale organelor de cercetare penală şi/sau cercetare internă. După finalizarea cercetărilor, în funcţie de rezultatul acestora, se vor lua măsurile legale împotriva persoanelor găsite vinovate”, explică oficialii DGASPC Braşov, întrebaţi fiind dacă s-au luat măsuri în privinţa conducerii celor două centre sociale în care s-au produs presupusele infracţiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE