-6.4 C
Braşov
AcasăSportDe azi, din nou la treabă! FC Brașov a programat, momentan, șase...

De azi, din nou la treabă! FC Brașov a programat, momentan, șase meciuri amicale 

Autor: Adi MARICA

l Luna de vacanță se încheie astăzi, când, de la ora 11.00, Călin Moldovan a programat primul antrenament din 2022
l Portarul Laurențiu Popescu se va prezenta la reunirea brașovenilor
l Șase adversari stabiliți pentru jocurile amicale

FC Brașov a decis, în mare măsură, perioada de pregătire până la reluarea Ligii a 2-a. Au fost puse la punct detaliile și datele care stabilesc antrenamentele , dar și un cantonament la Târgu Secuiesc. Șefii clubului caută soluții pentru finanțarea stagiului de pregătire centralizat, asta pentru că alocarea banilor pentru sezonul de primăvară va întârzia până se va aproba bugetul Primăriei pentru 2022.

Șase contracte reziliate

Președintele Ioan Mărginean a început încă de la finalul anului trecut o amplă „curățenie“ în cadrul lotului. Astfel, până acum FC Brașov s-a despărțit de șase jucători: Vlad Motroc, Gheorghe Anton, Bruno Vasiu, Dan Panait, Iulian Roșu și Maxim Iurcu. Pe lista neagră a lui Limoniu se mai află și portarul Cezar Lungu și atacantul Marian Codrea, dar cei doi nu au acceptat până acum termenii rezilierii propuși de președintele clubului. „Mie îmi este rușine de oamenii care au avut încredere în noi, începând de la primar și toți consilierii din Brașov. Ei ne-au oferit, dar noi am dat fotbal cu pipeta. Suntem un club în construcție și sunt probleme. Cea mai mare problemă este locul din clasament și este clar că e nevoie de o revigorare. Ne place, nu ne place jucăm la retrogradare. Mai rău decât acum nu se poate. Eu nu mă tem de retrogradare, ci doar de Dumnezeu”, spunea șeful lui FC Brașov. Limoniu anunța și o campanie spectaculoasă de achiziții și speră să dea câteva lovituri pe piața transferurilor, dar așteaptă ca echipele de Liga 1 să-și definitiveze loturile.  ”Nu vrem să facem transferuri la număr, ci doar pe posturile deficitare, care sunt foarte multe!”, spunea Mărginean.

Au găsit portar de la Craiova lui Rotaru

Până atunci, Limoniu a rezolvat transferul portarului Laurențiu Popescu de la U Craiova, care va juca la Brașov sub formă de împrumut până la finalul sezonului. Popescu (24 de ani) este jucătorul Craiovei lui Mihai Rotaru, iar în toamnă a fost împrumutat la Poli Iași. Popescu nu se teme de situația dificilă din clasament și este convins că Brașovul poate evita retrogradarea. „ Vin cu brațele deschise la Brașov. La Craiova concurența pentru postul de portar este foarte mare și este foarte greu acum să mă bat cu șanse reale la titularizare. Vreau să joc cât mai mult, pentru un portar este foarte important să apere constant. Am discutat cu Ioan Mărginean, am acordul patronului Mihai Rotaru, astfel că luni voi fi prezent la startul pregătirilor cu FC Brașov. Nu mă tem de situația dificilă din clasament, cred că tărie cu echipa se poate salva de la retrogradare“, a spus Laurențiu Popescu. La reunirea lotului va fi prezent și fundașul central Bogdan Vișan (20 de ani), cel care va fi testat de Călin Moldovan în perioada următoare.

Șase adversari au fost stabiliți

Cei de la FC Brașov au parafat până acum șase meciuri de pregătire. Primul amical este programat pe 22 ianuarie, la Tg. Secuiesc, cu Olimpic Zărnești, liderul Ligii a 4-a Brașov. Al doilea joc de pregătire este programat pe 28 ianuarie, tot la Tg. Secuiesc, cu echipa locală KSE (locul 6 în Seria a 5-a a Ligii a 3-a). În luna februarie, oficialii lui FC Brașov au stabilit patru jocuri de pregătire, pe 2 februarie cu AFC Odorheiu Secuiesc, liderul din C5, pe 5 februarie cu Sepsi OSK 2 (locul 3 în Seria a 5-a din Liga a 3-a), pe 12 februarie cu Petrolul, liderul Ligii a 2-a, însă acest joc va avea loc doar dacă găzarii nu vor pleca în cantonament în Antalya. Pe 19 februarie este programat un nou test tare, cu FC Hermannstadt, locul doi în Liga a 2-a. Staff-ul tehnic al brașovenilor mai caută un adversar pentru data de 9 februarie. Cu 12 puncte acumulate în acest sezon din care s-au desfășurat 16 etape, FC Brașov se află pe locul 16 din 20. Echipa brașoveană va evolua în play-out, unde va încerca să se salveze de la retrogradare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE