-5.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPasajul de pe strada Libertăţii din Predeal intră în reparaţii

Pasajul de pe strada Libertăţii din Predeal intră în reparaţii

O parte din calea de acces spre cartierul Cioplea din Predeal va fi în în şantier în acest an. Este vorba despre zona pasajului peste calea ferată magistrală Braşov – Bucureşti, de pe strada Libertăţii, care este într-o stare avansată de deteriorare. Pentru proiectare şi execuţie, Primăria Predeal a lansat o licitaţie cu valoarea estimată la 2,626 milioane lei fără TVA, ofertele fiind aşteptate până la 14 ianuarie.

Pasajul nu poate oferi un trafic în siguranţă

Pasajul intră în lucrări pe o lungime de 25,3 metri şi 8,4 metri, din care 6 sunt suprafaţă carosabilă şi restul trotuare, după ce s-a constatat că el nu mai poate oferi o siguranţă vehiculelor care circulă pe el. Expertiza tehnică a arătat că grinzile de beton prezintă crăpături, iar armăturile nu mai sunt acoperite. Armăturile din fier  prezintă pete de rugină, iar structura de beton şi-a modificat forma şi proprietăţile fizico-mecanice. Stâlpii de susținere prezintă acelaşi tip de probleme ca şi grinzile de beton, fiind atacate de eroziune, iar parapetele podului sunt şi ele degradate.

Rută alternativă pe perioada lucrărilor

Potrivit caietului de sarcini, în baza contractului scos la licitaţie va fi înlocuită suprastructura pe zona afectată de eroziuni, precum şi partea superioară a stâlpilor, astfel încât pasajul să ajungă să respecte standardele de rezistenţă şi să aibă o durată de exploatare de 100 de ani. Lucrările sunt programate să dureze șase luni, iar în această perioadă, cel mai probabil, traficul rutier va fi deviat. Mai exact, pe perioada lucrărilor se va putea utiliza o rută alternativă de acces spre centrul staţiunii Predeal, pe pasajul pe sub calea ferată de pe strada Teleferic. Este aceeaşi rută folosită de majoritatea turiştilor care merg spre pârtiile dinspre Predeal astfel că este de aşteptat să se producă aglomeraţii. În plus, pe această rută alternativă există şi o restricţie pentru vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE