-0.5 C
Braşov
AcasăStiri BrasovIarna e ca...vara: Din cauza temperaturilor cu plus nu se poate coborî...

Iarna e ca…vara: Din cauza temperaturilor cu plus nu se poate coborî pe schiuri din Postăvarul până în Poiană

l Nu mai ninge anul acesta!

O porţiune a domeniului schiabil din Poiana Braşov este închisă, de ieri, la mai puţin de o săptămână de la deschidere. Este vorba despre zona inferioară a pârtiei Drumul Roșu, unde accesul este restricționat din cauza reducerii stratului de zăpadă, în special în zona stației inferioare a telegondolei. Astfel, din cauza condiţiilor meteo, schiorii nu vor putea coborî pe schiuri din Postăvarul până în Poiana Brașov, ci vor fi nevoiți ca la coborârea în stațiune să utilizeze telegondola.

Se schiază în condiţii bune pe părţile superioare ale pârtiilor Lupului şi Drumul Roşu

În rest, se schiază în condiții bune în zona superioară a pârtiilor Lupului și Drumul Roșu, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), precum și pe pârtiile Kanzel, Doamnei și Ruia, cu ieșire în Drumul Roșu, apoi către telescaunul Ruia, anunţă Primăria Braşov. De asemenea, și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion, sunt deschise pentru cei care vor să învețe să schieze. Odată ce condițiile meteo vor permite, temperaturi negative și precipitații sub formă de ninsoare, va fi reluată amenajarea pârtiilor din partea inferioară a masivului pentru a fi deschise. Ieri, dis de dimineaţă, starea zăpezii pe pârtiile din partea superioară a masivului Postăvarul (până la telescaunul Ruia), respectiv Kanzel, Doamnei, Drumul Roșu, Ruia, Lupului, era foarte bună, la fel și pe pârtiile Bradul și Stadion, în partea inferioară a masivului, acestea fiind și pârtiile pe care se poate schia în acest moment. Zona inferioară a pârtiilor Lupului, Subteleferic, Drumul Roșu și Sulinar este închisă. Este de aşteptat ca starea pârtiilor să rămână la fel în aceste zile.

Sunt funcţionale toate mijloacele de transport pe cablu

În Poiana Braşov sunt funcţionale telecabinele Kanzel și Capra Neagră, telegondola, telescaunele Ruia și Bradul şi teleschiul Stadion. Transportul pe cablu se deschide în fiecare dimineaţă, la ora 9.00, iar ultima ultima urcare este posibilă la ora 15.45.
Pentru achiziționarea ski-pass-urilor, există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră) și două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos. În plus, pentru recuperarea garanției de 10 lei plătite pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcționa și două automate, la telecabina Capra Neagră și la telegondolă. La toate casieriile este posibilă și plata cu cardul.

Mai bine ca anul trecut!

Anul acesta, în perioada 24-26 decembrie s-au înregistrat 39.809 treceri (urcări) prin turnichetele instalațiilor de transport pe cablu din Poiana Brașov și un număr de 11.600 de utilizatori.
Ziua cu cele mai multe treceri prin turnichete a fost prima zi de Crăciun, 25 decembrie, când s-au înregistrat 16.050 de treceri prin turnichete și un număr de 4.416 utilizatori. În 24 decembrie, prima zi de schi, s-au înregistrat 11.136 de treceri și 2.118 utilizatori, iar în 26 decembrie s-au înregistrat 12.623 de treceri și 5.066 de schiori.
Sezonul trecut, care a fost tot unul marcat de pandemie, în perioada 1-3 ianuarie 2021 au fost înregistrate 36.303 de treceri prin turnichete și 14.255 de utilizatori , acestea fiind și primele zile de schi în Poiană. În 1 ianuarie 2021 s-au înregistrat 8.976 de treceri, pe 2 ianuarie 2021, a doua zi de schi din sezonul trecut, 15.502 de treceri, iar în 3 ianuarie 2021, 11.825 de treceri.

Din 24 decembrie a intrat în funcţiune şi linia 60, în Poiana Braşov

Pentru turiştii care vin la schi în Poiană folosind transportul în comun, cea mai simplă modalitate de ajunge la telecabină este linia 60, care circulă în fiecare sezon de la deschiderea pârtiilor. Această linie a intrat în funcţiune în Ajun de Crăciun, asigurând transportul pe traseul Silver Mountain – parcarea Poiana Mică – terminalul din Poiana Brașov (parcarea mare) și Telecabina din Poiana Brașov. Acest traseu are doar patru stații, asigurând o legătură rapidă și directă între zonele de interes ale Poienii Brașov. Linia 60 este una sezonieră şi o alternativă la transportul cu autoturismele personale în interiorul stațiunii, mai ales că poate fi gratuită: persoanele care își parchează mașina în Poiana Mică, pe baza tichetului de plată a parcării, pot călători gratuit cu autobuzele de pe linia 60. Altfel, o călătorie costă 2,5 lei. Persoanele care au validat bilet pe linia 20 își pot continua călătoria din terminalul din Poiana Brașov către Telecabină cu același titlu de călătorie. De asemenea, persoanele care dețin abonamente de transport valabile în municipiul Brașov pot călătorii cu acestea și pe linia 60. În cele patru stații de îmbarcare/debarcare a călătorilor vor fi afișate orarele de circulație, cu mențiunea că numărul de autobuze va fi suplimentat de fiecare dată când există cerere de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE