-6.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovContractele cu transportatorii de pe traseele judeţene vor fi prelungite

Contractele cu transportatorii de pe traseele judeţene vor fi prelungite

Autor: M.P.

Actualul program de transport public de călători pe linii din judeţul Braşov, prin curse regulate, va fi prelungit, după ce Consiliul Judeţean nu a reuşit să finalizeze licitaţia de atribuire a pachetelor de trasee. Procedura se află în etapa evaluării ofertelor depuse pentru 3 din cele 4 loturi de trasee.

Licitaţia a început târziu

Procedura de achiziţie a început în luna noiembrie, iar în momentul în care va fi finalizată şi se vor semna contracte noi cu transportatorii, care să respecte toate condiţiile de siguranţă şi confort impuse de CJ, actuala prelungire va fi suspendată. Deocamdată, procedura de licitaţie este în derulare, la termenul limită fiind depuse trei oferte care acum sunt în curs de evaluare. La licitaţie au fost scoase 4 loturi, conţinând fiecare pachete de trasee. Consiliul Judeţean speră ca printr-o astfel de grupare a traseelor şi zonele mai puţin atractive pentru transportatori – însă cu o nevoie foarte mare de mobilitate, să fie acoperite.

Traseele din zona Rupea nu sunt atractive pentru transportatori

Cel mai scump lot include 19 trasee, iar valoarea pentru delegarea gestiunii este estimată la 25,664 milioane lei, fără TVA. Pentru acest pachet, care include trasee de legătură în zonele Zărneşti, Poiana Mărului, Bran, Fundata, Vulcan, Holbav, Victoria, Drăguş, Sâmbăta, Făgăraş sau Hârseni, există o singură ofertă, depusă de TRANSBUS SA. Lotul 3, care include 15 trasee în localităţi precum Rupea, Racoş, Ungra, Beia, Dăişoara, Dacia, Hoghiz sau Comăna, este estimate la 17,617 milioane lei fără TVA şi este ofertat de două firme: TRANSBUS SA şi Dalmaco Prod Impex SRL. Aceleaşi două firme de transport au venit cu oferte şi pentru Lotul 2, estimat la 9,072 milioane lei fără TVA, care include 4 trasee prin Apaţa, Augustin, Arini şi Crizbav. În schimb, Lotul 4 al contractului, care include 13 trasee pe de legătură în zona Rupea nu există nicio ofertă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE