-6.4 C
Braşov
AcasăMagazinTop 10: Cele mai admirate femei din lume în anul 2021

Top 10: Cele mai admirate femei din lume în anul 2021

l Reprezentantele organizațiilor caritabile

Lista celor mai admirate femei din lume în 2021 a fost dezvăluită zilele trecute, iar primele zece poziții sunt ocupate de nume celebre atât din industria divertismentului cât și din politică.
„Rezultatele sunt calculate din combinația de răspunsuri, la nivel global, la două întrebări – dacă un respondent admiră personalitatea respectivă în general și dacă aceasta este cea pe care o respectă cel mai mult. Rezultatele fiecărei națiuni ajung în compilația globală”, raportează YouGov, potrivit Just Jared.
„Personalitățile din entertainment domină lista, cele mai multe fiind actrițe, cântărețe sau prezentatoare TV, însă toate implicate în diverse organizații și acțiuni caritabile. La polul opus, pe lista celor mai admirați bărbați, cei mai mulți sunt din politică, afaceri și sport.”

Iată cum arată Top 10 cele mai admirate femei din lume în 2021:

10. Priyanka Chopra

Priyanka este implicată într-o serie de eforturi dedicate protejării drepturile copiilor și promovării educației fetelor din India, inclusiv prin organizația de caritate ce-i poartă numele, Fundația Priyanka Chopra pentru Sănătate și Educație. În plus este campioană a Fundației Națiunilor Unite, Girl Up.

9. Malala Yousafzai

Fundația Malala susține munca profesorilor și a celor care sprijină educația pentru ca fetele să meargă la școală, indiferent de țara în care trăiesc. 

8. Angela Merkel

Angela Merkel a fost prima femeie cancelar al Germaniei și, de asemenea, adesea considerată adevăratul lider al Europei. Recent aceasta a spus adio acestei funcții, dar rămâne unul dintre cei mai respectați conducători politici din lume.

7. Taylor Swift

Taylor este implicată în numeroase organizații de caritate și donează adesea sume importante de bani pentru a-și oferi sprijinul în diverse situații. Este una dintre cele mai bogate cântărețe din lume, cu o avere de 360 de milioane de dolari.

6. Emma Watson

Emma este Ambasador ONU al Bunăvoinței, membru al HeForShe, susține egalitatea de gen la nivel mondial.
În 2018, a donat $1,4 milioane către Justice and Equality Fund din Marea Britanie, o campanie contra hărțuirii sexuale. 

5. Scarlett Johansson

A fost ambasador Oxfam timp de 8 ani și a creat  un jurnal video al vizitei ei în Kenya. În 2007, nu s-a prezentat la Oscaruri pentru a merge în India și Sri Lanka și a susține proiectele Oxfam.

4. Oprah Winfrey

Fundația caritabilă Oprah Winfrey are active totale de 172 milioane de dolari. În 2006, Winfrey a adăugat alte $36 milioane din banii proprii acestei organizații. În 2020, a donat 10 milioane de dolari din banii fundației în lupta anti-Covid.

3. Regina Elisabeta II

Regina este conducătoarea a numeroase organizații și patronate care susțin cauze caritabile diverse.

2. Angelina Jolie

În calitate de trimis special al ONU, Jolie a început să viziteze taberele de refugiați când avea douăzeci de ani. A donat sume uriașe către  UNHCR și a ajutat la finanțarea programelor de sănătate, dar și de conservare a mediului pe termen lung. În plus, a ajutat să construiască școli pentru fetele refugiate.

1. Michelle Obama

Michelle este una dintre cele mai iubite prime doamne ale Americii. După ce a plecat de la Casa Albă, a rămas dedicată cauzelor caritabile și susține numeroase programe prin Fundația Obama, alături de fostul președinte Barack Obama.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE