-2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCultura, accesată mai ușor: Biletul Unic pentru muzeele din Braşov poate fi...

Cultura, accesată mai ușor: Biletul Unic pentru muzeele din Braşov poate fi achiziţionat începând de astăzi

Autor: M.P.

l 50 de lei toată familia, 15 zile la dispoziție

Consiliul Judeţean Bra­şov introduce Biletul Unic de vizitare a tuturor muzeelor aflate în subordinea administraţiei publice judeţene. Pe baza Biletului Unic, disponibil la cele patru muzee braşovene şi cinci secţii ale acestora, pot fi vizitate Muzeul Judeţean de Istorie, respectiv Casa Sfatului şi Bastionul Ţesătorilor, Mu­zeul de Etnografie Braşov şi cele trei secţii ale sale – Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului, Muzeul Etno­grafic Săcele şi Muzeul Etnografic „Gheorghe Cer­nea” Rupea, Muzeul de Artă Braşov şi Muzeul „Casa Mure­şenilor” – inclusiv Casa „Ştefan Baciu”.

Această facilitate se adresează, în primul rând, braşovenilor

Potrivit vicepreşedintelui Consi­liului Judeţean Szenner Zoltan, cel care a gestionat acest proiect, Biletul Unic pentru muzeele din Braşov este o facilitate ce se adresează, în primul rând elevilor şi profesorilor braşoveni. Aceștia sunt aşteptaţi, în număr cât mai mare la instituţiile de cultură din subordinea Consiliului Judeţean. Celor nouă puncte muzeale care acum pot fi vizitate cu Biletul Unic, pe o perioadă de 15 zile, li se vor alătura, în curând alte două: Biserica Neagră şi Prima Şcoală Românească, din Şchei. În plus, când va fi finalizat, şi Muzeul Sportului şi Turismului Montan, de la baza sportivă Olimpia, va fi inclus în acest pachet, a precizat directorul Muzeului Judeţean de Istorie Braşov, Nicolae Pepene. „Realizarea unui Bilet Unic de acces pentru toate muzeele din subordinea Consiliului Județean mi s-a părut importantă pentru a crește vizibilitatea muzeelor noastre. Prin acest bilet ne-am propus să creștem numărul de vizitatori în muzee, să le facem mai accesibile și pentru turiști, dar în special pentru brașoveni. Am stabilit prețurile atât de atractive și am crescut termenul de valabilitate la 15 zile tocmai pentru brașoveni, pentru că am constatat că muzeele noastre sunt vizitate mai ales de turiști, mai puţin de localnici. Ne dorim să atragem și câți mai mulți copii, consider important să îi educăm de la vârstele cele mai fragede, să înțeleagă și să aprecieze cultura. Numai așa ne putem asigura că vom avea continuitate în timp. Următorul pas este să realizăm un bilet comun de intrare pentru mai multe obiective turistice și culturale, nu numai pentru muzeele din subordinea Consiliului Județean și am făcut deja pași concreți și în această direcție: am găsit soluția prin care putem emite un bilet comun și am avut discuții cu reprezentanții de la Prima Școala Românească și Biserica Neagră. Sper să vă putem prezenta în curând rezultate pozitive și în această direcție”, a declarat Szenner Zoltan, vicepreşedintele CJ Braşov.

Pachetul pentru familii costă 50 de lei şi este valabil 15 zile

Preţul Biletului Unic este de 25 de lei pentru adulţi, 20 lei pentru pensionari, 5 lei pentru copii şi 50 de lei pentru pachetul destinat unei familii formate din doi adulţi şi doi copii. ”Valabilitatea biletului este de 15 zile din momentul achiziţionării, astfel încât cei care îl cumpără să aibă timp să viziteze toate muzeele, inclusiv cele de la Săcele şi Rupea. Biletul Unic se poate achiziţiona momentan doar în format fizic, de la oricare dintre muzeele aflate în subordinea Consiliului Judeţean Braşov. În paralel, instituţiile muzeale vor continua să pună în vânzare actualele bilete individuale de intrare. În viitor, Biletul Unic va fi extins şi completat, în aşa fel încât să permită accesul publicului şi la alte obiective turistice din municipiul Brașov sau din județ ”, a precizat vicepreşedintele CJ. Implementarea Biletului Unic a fost un demers realizat prin colaborarea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Szenner Zoltan, cel care coordonează activitatea instituţiilor de cultură, cu conducătorii celor patru muzee de interes judeţean: Nicolae Pepene, managerul Muzeului Judeţean de Istorie Braşov, dr. Alexandru Stănescu, directorul Muzeului de Etnografie Braşov, dr. Radu Popica, managerul Muzeului de Artă Braşov, şi dr. Valer Rus, managerul Muzeului „Casa Mureşenilor” Braşov. Design-ul Biletului unic, pe care apare Braşovul istoric, îi aparţine lui Radu Tătaru, de la Muzeul de Artă Braşov. Iniţiatorii demersului şi-au propus să îmbunătăţească vizibilitatea muzeelor brașovene atât în cadrul comunităţii, cât şi pe plan naţional şi internaţional, să asigure accesul turiștilor români și străini la patrimoniul cultural al județului Brașov, să-i convingă inclusiv pe localnicii din municipiu şi judeţ să treacă pragul muzeelor, în aşa fel încât numărul de vizitatori să crească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE