-5 C
Braşov
AcasăSportFC Brașov: Florin Motroc îl distruge pe „Limoniu“: „De ce îți bați...

FC Brașov: Florin Motroc îl distruge pe „Limoniu“: „De ce îți bați joc?”

Autor: Adi MARICA

l Antrenorul Florin Motroc spune că fiul său nu a avut șanse să demonstreze că are valoare să joace la Brașov
l „Cum evaluezi un fotbalist după doar 45 de minute jucate? După demiterea lui Ilie Stan au apărut directivele lui Limoniu“, spune Florin Motroc, care îl consideră pe Mărginean vinovat pentru situația în care se află FC Brașov

Fundașul Vlad Motroc (22 de ani) a fost pe „lista neagră“ a lui „Limoniu“, astfel că s-a despărțit de FC Brașov. Cele 45 de minute jucate de Motroc în tricoul lui FC Brașov l-au „convins“ pe Mărginean. Vlad Motroc a acceptat termenii rezilierii și s-a despărțit fără scandal de FC Brașov.

„Nu aș putea lucra niciodată cu un astfel de președinte“

Cum a trăit Florin Motroc experiența fiului său, Vlad, la FC Brașov? „E mult de vorbit. Din păcate, sunt mulți oameni care spun că se pricep la fenomen, dar de fapt îl distrug! Limoniu se bate cu pumnul în piept că e om de fotbal. Vreau doar să spun că în această viață, nimic nu rămâne neplătit. Eu nu aș putea lucra cu astfel de președinte și poate și de asta nu antrenez în fotbalul românesc. E prăpăd!“, este concluzia dură a lui Florin Motroc (54 de ani).

Covidul l-a dat peste cap pe fotbalist

Florin Motroc spune că fiul său s-a confruntat cu probleme medicale în startul campionatului, atunci când a fost depistat pozitiv cu Covid -19. „În vară, Ilie Stan mi-a spus că îl vrea pe Vlad la Brașov, că are referințe bune de la Dică despre el și că vrea să construiască o echipă puternică. Eu cred că, în meciul cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu, Vlad a jucat având Covid! La testele dinaintea meciului a ieșit negativ, dar se simțea rău. Nu a dormit noaptea dinaintea jocului, îl durea capul. A greșit că nu i-a spus lui Ilie Stan de aceste probleme, dar el dorea să joace. Am văzut meciul la tv și mi-am dat seama că are probleme pentru că se vedea că își pierde din energie. A greșit la primul gol, unde au fost greșeli în lanț, după care, la pauză, i-a spus antrenorului că nu se simte bine și a fost schimbat. După două zile a repetat testul și a ieșit pozitiv, astfel că a ratat cam trei săptămâni de pregătire“, spune Motroc.

Directivele lui „Limoniu“

Cunoscutul antrenor e revoltat de „evaluarea“ de care a avut parte fiul său la Brașov și spune că după demiterea lui Ilie Stan, Mărginean a început să se implice la echipă. „Cum evaluezi un fotbalist după doar 45 de minute jucate? După demiterea lui Ilie Stan au apărut directivele lui Limoniu. Dorea cu orice preț să scape de „oamenii“ lui Ilie Stan. Vlad a jucat în amicalul cu Sepsi și l-am întrebat atunci pe Leo Grozavu cum s-a mișcat. Nici nu știa că e fiul meu. Mi-a spus că are un fizic bun și că are calitate. Am luat legătura cu Limoniu după ce Vlad a fost trimis să se antreneze separat alături de alți patru jucători. Mi-a spus că el nu discută cu mine, dar că respectă numele Motroc! Atunci de ce îți bați joc de acest nume? Îl cunosc foarte bine pe Limoniu pentru că a fost student la IEFS. Mi-a spus doar că vrea să restructureze lotul și că să vorbesc cu Andrei Șanta! M-a luat cu amețeli pentru că stai și te gândești, ai cea mai slabă defensivă cu aceiași fundași centrali, îi mai faci loc și croatului (nr Ivan Fustar), care venise gras la echipă și pe cel mai mare salariu și cu chirie dublă! Unde e dreptatea? Timpul va demonstra și eu am convingerea că Vlad va fi un mare fotbalist fiindcă are în ADN trei generații de fotbaliști, tata, socrul meu, Constantin Olteanu care a murit recent și eu. Deocamdată, Vlad va veni aici, în Bahrein, se va pregăti cu mine și apoi va decide unde va juca“, povestește Florin Motroc.

Coleg de generație cu Ianis Hagi și Răzvan Marin

Vlad Motroc a început fotbalul la vârsta de 5 ani la Pro Luceafărul, școala de fotbal a lui Marcel Pigulea, unde a fost coleg cu Ianis Hagi, Drăguș sau Răzvan Marin. Apoi, la vârsta de 12 ani a trecut la Dinamo unde cu o generație bună din care au făcut parte Ciobotariu, Ricardo Grigore sau Moldoveanu a câștigat două titluri naționale în fața celor de la Viitorul. La seniori,Vlad Motroc a debutat în Liga a 2-a la Juventus București unde s-a impus în echipa antrenată atunci de Marius Baciu. A urmat trecerea la FC Argeș, tot în Liga a 2-a, unde a jucat constant și chiar a marcat de trei ori în mandatul lui Nicolae Dică. Problemele au apărut când Dică a fost înlocuit cu Ionuț Badea. A plecat la CSM Slatina, dorit de Mihai Ianovshi „unde nu a fost jucător de umplutură “, după cum spune Florin Motroc.

Florin Motroc a fost la un pas de FC Brașov

Florin Motroc a jucat în prima ligă din România la Sportul, Rapid, FC Argeș, FCM Bacău, Ceahlăul și Farul. În 96, a fost la un pas de un transfer la FC Brașov. „Eu am fost aproape să joc la FC Brașov. Eram la Rapid, președinte era Pădureanu care dorea să mă dea la schimb cu Ionel Ganea de la Brașov. Hizo mă dorea la Brașov, m-am și pregătit trei săptămâni cu echipa, dar apoi schimbul a căzut pentru că Ionel Ganea a ajuns la Craiova, iar eu la Ceahlăul“, spune Motroc.

Ceața densă a fotbalului românesc

Florin Motroc activează în Bahrein. Cum se vede fotbalul românesc din Orientul Mijlociu? „ Într-o ceață destul de densă! Până nu se ridică această „ceață“ și să se vadă „soarele“, fotbalul va fi neclar!“, spune Florin Motroc. Produsul Giuleștiului, unde tatăl său a făcut istorie pentru Rapid, Florin Motroc a antrenat în 6 țări din Golf în ultimii 8 ani: Kuweit, Bahrain, Iordania, Emiratele Arabe Unite, Oman și Arabia Saudită.  Sezonul trecut a fost vicecampion cu East Riffa Club în Bahrein, iar acum , după 6 etape, echipa sa se află pe locul 3 în campionat.

Vlad Motroc, 45 de minute în campionat!

Fundașul central Vlad Motroc (22 de ani), fiul antrenorului Florin Motroc, a început sezonul ca titular la FC Brașov. Motroc a fost titular în meciul cu Viitorul Pandurii, scor 2-2, când a fost schimbat la pauză cu Rareș Sburlea. De alt-fel, acesta a fost singurul meci din campionat în care Motroc a fost folosit. Motroc a mai prins lotul abia în etapa a 4-a, când a fost rezervă neutilizată, astfel că a rămas doar cu 45 de minute jucate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE