-0.6 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: E vremea miraculoaselor curmale

Sfat Expres: E vremea miraculoaselor curmale

Există o legendă care spune că doar cu apă și curmale un om poate supraviețui mai bine de un an. În multe ţări curmalele sunt descrise ca fiind un fruct miraculos care protejează sănătatea şi prelungeşte viaţa. Se spune că în China există un grup de oameni centenari pentru care alimentul de bază sunt curmalele. Dincolo de povești, nutriționiștii spun că aceste fructe sunt benefice şi ne recomandă să le consumăm în loc de dulciuri.
Curmalele au şi proprietăţi curative. Doctorii au stabilit că o cantitate mică de zahăr în sânge provoacă o senzație acută de foame, însă după consumul a doar câtorva curmale, foamea va dispărea. Iată ce beneficii au curmalele pentru organismul nostru:

Curmalele conțin 23 tipuri de aminoacizi

Curmalele conțin 23 tipuri de aminoacizi, care nu se găsesc în majoritatea altor fructe. Curmalele sunt bogate şi în triptofan de aminoacizi, care este foarte important pentru funcţionarea optimă a creierului şi menţinerea unei stări psihice normale, îndeosebi pentru persoanele în vârstă.Triptofanul încetineşte procesul de îmbătrânire. Acesta permite într-o oarecare măsură întreruperea procesului de îmbătrânire a celulelor. Datorită triptofanului, curmalele au acel efect uşor calmant şi somnifer.Curmalele conţin şi alt aminoacid – glutamic, care împiedică arsurile din cauza nivelului ridicat de suc gastric. Seleniu – scade riscul îmbolnăvirilor cancerigene, întăreşte sistemul imunitar şi reduce riscul îmbolnăvirilor cardio vasculare.

Mențin prospeţimea creierului

Datorită combinaţiei de zahăr (glucoză şi fructoză (26-55%), care se asimilează rapid de organism cu vitamina B 5, curmalele au proprietatea nu doar de a ţine sătul, ci şi de a recupera forţa fizică, energie şi prospeţimea creierului şi a nervilor.
Curmalele nu conţin colesterol. Valoarea energetică pentru 100 gr. a părţii comestibile a fructelor – 142-274 calorii, uşor uscate – 340 calorii. Curmalele conţin de la 40 până la 77,5 componente uscate
Specialiştii susţin ca 10 curmale în zi sunt de-ajuns pentru a asigura nevoia zilnică de magneziu, cupru, sulf şi jumătate din fier, o pătrime din nevoia de calciu.

Beneficii

Curmalele conţin substanţe care distrug bacteriile dăunătoare din organismul omului;
Curmalele – leacul şi mâncarea perfectă pentru cosmonauți şi mult mai folositoare decât caviarul;
Curmalele conţin substanţe ce contribuie încordării puternice a muşchilor uterului, ceea ce simplifică procesul de naştere la femei, făcându-l mai rapid şi mai puţin dureros;
Curmalele conţin vitamina A care îmbunătăţeşte vederea;
Datorită vitaminei B, curmalele sunt folositoare pentru funcţionarea şi dezvoltarea normală a sistemului muscular;
Curmalele îmbunătăţesc pofta de mâncare.
Când se recomandă consumul curmalelor:
– La stresuri mentale.;
– La epuizare şi oboseală fizică;
– La bolile căilor respiratorii;
– La bolile cardiovasculare;
– La anemie;
– La prevenirea îmbolnăvirilor stomacului şi intestinelor;
– La impotenţă;
– La răceală;
– La prevenirea pierderii sarcinii;
– Pentru fortificarea pereţilor capilarelor;
– Pentru fortificarea circulaţiei sangvine, şi scăderii tensiunii arteriale;
– Pentru îmbogăţirea laptelui matern cu vitamine;
– Pentru micşorarea probabilităţii formării cheagurilor de sânge;
– La sindromul premenstrual al femeilor;
– La reglarea conţinutului de zahăr în sânge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE