-4.8 C
Braşov
AcasăCititori(P) Cel mai bun mod de a alege cel mai bun covor...

(P) Cel mai bun mod de a alege cel mai bun covor pentru camera de zi

Alegerea celui mai bun covor de living pentru casa dvs. poate fi o decizie dificilă, iar multe persoane nu știu ce să caute. Mărimea, culoarea, stilul și țesătura unui covor de living sunt lucruri de care trebuie să țineți cont. Chiar dacă știți acest lucru, s-ar putea să nu știți ce anume să căutați, pentru a se potrivi interiorului dvs.

Pentru a vă ajuta, am alcătuit un ghid esențial despre cum să alegeți cele mai bune covoare pentru camerele de zi. Aruncați o privire la sfaturile noastre, pentru a vă asigura că noul accesoriu al decorului dvs. se potrivește perfect pentru dvs. și casa dvs.

Cele mai bune fibre pentru un covor de living

În primul rând, există partea mai tehnică a covorului la care trebuie să fiți atenți – fibrele. Când vine vorba de a găsi cele mai bune covoare pentru camera de zi, fibrele sunt un factor important de luat în considerare.

Este bine să aveți în vedere la ce va fi folosit covorul și cine îl va folosi. De exemplu, este o zonă cu trafic intens, aveți animale de companie și copii, va fi mobilă așezată pe el sau veți sta pe el?

• Polipropilenă: Aceasta este o fibră artificială, dar din acest motiv este cea mai rezistentă la pete și uzură. Este foarte durabilă și poate fi curățată chiar și cu o soluție parțială de clor. Cu toate acestea, este inflamabil, așa că este mai bine să nu investiți în el dacă aveți un șemineu deschis. De asemenea, nu se pricepe prea bine să își păstreze forma după ce a fost așezată mobila deasupra, iar dacă trageți mobila peste ea, acest lucru poate provoca daune ireversibile.
• Poliester: Poliesterul este foarte rezistent la decolorare și este foarte ușor și rapid de uscat. Este rezistent la petele pe bază de apă, deoarece are un nivel atât de scăzut de absorbție, dar petele pe bază de ulei sunt foarte greu de îndepărtat de pe un covor de living din poliester. Este fabricat de mâna omului și, de obicei, este amestecat cu o altă fibră, dar este cel mai apropiat de lână ca aspect și senzație.
• Lână: Covoarele din lână sunt rezistente și foarte călduroase, așa că sunt bune dacă doriți un covor care să vă ajute să izolați o cameră pe timp de iarnă. De obicei, lâna este destul de ușor de curățat și este, de asemenea, rezistentă la flăcări, dacă sunteți în căutarea unui covor de living pe care să-l puneți în fața unui foc.
• Iută: Covoarele din fibre naturale, cum ar fi covoarele din iută, pot fi un bun adaos și funcționează bine în interioarele în stil rustic. Este relativ ieftin și tinde să vină în nuanțe neutre – așa că se potrivește cu o mulțime de stiluri de interior. Iuta este cea mai puțin rezistentă dintre covoarele din fibre naturale, dar este cel mai moale stil de fibre naturale din care puteți alege.

Ce încercați să faceți cu covorul?

Pentru a găsi cele mai bune covoare pentru camera de zi, trebuie să vă gândiți la aspectele practice. În primul rând trebuie să vă dați seama care va fi scopul covorului. Îl folosiți pentru a unifica camera, sau încercați să ancorați niște mobilier? Va fi sub vreo mobilă sau va fi un loc unde să stați confortabil?

Când vine vorba de un covor de living, acesta trebuie să fie echilibrat. Acest lucru înseamnă că doriți ca covorul să fie centralizat și să aibă o cantitate egală de spațiu de podea fără covor și spațiu cu covor. De asemenea, trebuie să vă echilibrați mobilierul, asigurându-vă că acesta este plasat central și că este așezat în linie cu celelalte piese de mobilier din cameră.

Dacă alegeți un covor de living pentru a unifica o cameră, vei dori ca toată mobila să se așeze deasupra covorului. Va trebui să lăsați cel puțin 15 până la 30 centimetri de podea goală în jurul marginilor camerei. Acest lucru este pentru ca acel covor să nu pară prea mare. Utilizarea acestei metode poate face de fapt ca sufrageria să pară mult mai mare, așa că este utilă pentru spațiile mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE