29.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPlătim chirie...Consiliul Judeţean prelungeşte contractele de închiriere pentru Muzeul de Arte şi...

Plătim chirie…Consiliul Judeţean prelungeşte contractele de închiriere pentru Muzeul de Arte şi spitalele Pneumo şi Psihiatrie

Autor: M.P.

- Advertisement -

l Pandemia a blocat mutarea în clădiri noi

Consiliul Judeţean va prelungi perioada de închiriere a unor spaţii în care funcționează instituţii din subordinea sau coordonarea sa, printre care clădirea Muzeului de Arte şi clădirile Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, de pe strada Stejărişului şi a Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie, de pe strada Mihai Eminescu- acolo unde funcţionează secţiile de acuţi. Înainte de pandemie, administraţia judeţeană anunţa că ar vrea să pună capăt acestor contracte de închiriere, în favoarea unor clădiri noi, mai ales că, cel puţin în ceea ce priveşte spitalele, spaţiile nu sunt deloc potrivite pentru activitatea medicală. Din cauza pandemiei însă, contractele au fost prelungite, pe câte 12 luni.

Spitalul TBC, până în februarie pe str. Stejărişului, iar secţia de Psihiatrie de pe str. Eminescu, încă 12 luni

Plenul Consiliului Judeţean va lua în dezbatere în şedinţa din această săptămână împuternicirea managerului spitalului de Pneumoftiziologie, dr. Dan Moraru, pentru a prelungi contractul de închiriere semnat în august 2018, pentru clădirile de pe strada Stejerişului şi terenurile de acolo. Potrivit documentaţiei care însoţeşte proiectul de hotărâre, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie va trebui să negocieze extinderea perioadei de închiriere până la data de 31 februarie 2022, la acelaşi preţ convenit la data de 8 septembrie 2021, respectiv 5.400 de euro/lună.
O propunere asemănătoarea este înaintată şi pentru extinderea termenului de închiriere pentru clădirea secţiei exterioare a Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie, de pe strada Mihai Eminescu. În acest caz însă, se va forma şi o comisie de negociere, propuşi pentru această activitate fiind Iulian Ifteni – manager interimar al spitalului, Şerban Todorică – vicepreşedintele Consiliului Judeţean şi Adrian Gabor – consilier judeţean. Pentru spaţiul de pe strada Mihai Eminescu nr. 18, CJ doreşte să prelungească închirierea cu 12 luni, de la 31 decembrie 2021, când expiră actualul contract, până la 31 decembrie 2022. În prezent, pentru clădirea de pe strada Eminescu, unde funcţionează secţia de Psihiatrie acuţi, CJ plăteşte o chirie lunară echivalentă a 9.500 de euro la cursul zilei de plată.

Muzeul de Artă, prelungire a contractului cu încă şase luni

- Advertisement -

Dacă în cazul clădirilor pentru cele două spitale, managerii vor negocia cu proprietari privaţi (persoane fizice), pentru prelungirea perioadei de închiriere a clădirii Muzeului de Artă de pe Bulevardul Eroilor nr. 21 se va negocia cu Biserica Evanghelică. Termenul cu care Consiliul Judeţean vrea să prelungească contractul este de şase luni şi cu o chirie al cărui cuantum se va actualiza cu indicele total al preţurilor de consum, comunicat de Institutul Naţional de Statistică. Contractul care este acum în vigoare între Consiliul Judeţean şi Biserica Evanghelică pentru Muzeul de Istorie a devenit valabil din data de 01 ianuarie 2016, pe o perioadă de cinci ani, cu o chirie de 8.091 de lei pe lună. În anul 2020, managerul Radu Popica a fost împuternicit să negocieze un contract de locaţiune pentru acest spaţiu, care s-a adăugat contractului iniţial. Chiria s-a menţinut la nivelul stabilit iniţial, cuantumul fiind actualizat cu indicele de consum.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE