2.7 C
Braşov
AcasăCititori(P) Tu știi care sunt diferențele dintre Colocare Server și Cloud Computing?

(P) Tu știi care sunt diferențele dintre Colocare Server și Cloud Computing?

Dacă deții propria companie, probabil știi deja cât de importantă este o prezență web solidă. Totuși, piața de hosting este dificil de înțeles pentru necunoscători și s-ar putea să nu îți fie familiar modul în care funcționează această tehnologie. Furnizorii din România care dețin centre de date oferă atât soluții de Cloud computing, cât și de colocare server. Mai jos vei afla diferențele între acestea și cum să alegi ceea ce ți se potrivește!

Ce înseamnă Cloud Computing?

Conceptul de Cloud Computing presupune închirierea componentelor IT, în loc de achiziționarea acestora. Atunci când o companie alege o astfel de soluție, întreaga infrastructură este întreținută de furnizor. În cazul serverelor VPS, virtualizarea Cloud are loc printr-un sistem precum Linux Kernel. Rezultatul constă în faptul că ai parte de resurse fixe, care sunt mult superioare găzduirii partajate.

Unul dintre cele mai importante beneficii constă în faptul că totul este scalabil. Astfel, poți modifica ceea ce primești în acord cu nevoile și preferințele personale. Acest eveniment are loc în doar câteva click-uri, fără să existe riscul de a pierde datele sau de a întâmpina perioade de downtime. Multe companii de dimensiuni mici și medii aleg Cloud Computing prin prisma costurilor reduse și a faptului că există servicii de backup incluse.

Ce înseamnă colocare server?

Colocarea presupune să plasezi propriul server de hosting într-un centru de date și beneficiezi de tehnologia prezentă în acesta. Datorită faptului că echipamentul îți aparține în totalitate, deții nivelul maxim de control și poți efectua orice modificări dorești. Colocarea are loc pe baza unui acord, fiind necesar să respecți termenii și condițiile. Asigură-te că beneficiezi de sisteme performante pentru energie electrică, răcire și internet. Centrele de date de tip tier 3 oferă redundanța N+1 și sunt ideale pentru cei care caută un nivel de performanță mare la un cost accesibil.

Un serviciu căruia trebuie să-i acorzi atenție este suportul tehnic. Deși ai putea plasa computerul oriunde, probabil nu-ți dorești să ajungi personal la acesta de fiecare dată când întâmpini erori. Prin procesul de colocare server vei putea economisi costurile pe care le-ai plăti pentru spațiul de amplasare profesional, precum și costurile de întreținere. Centrele de date beneficiază de măsuri multiple de securitate, asigurând o conectivitate excelentă și servicii de hosting neîntrerupte. Un alt avantaj constă în faptul că echipamentul tău va fi integrat cu restul tehnologiei și vei avea parte de o lățime de bandă îmbunătățită.

Poți folosi ambele servicii?

În unele situații, stocarea în Cloud și serviciul de colocare server pot fi combinate. Cei care aleg această alternativă folosesc un tip de spațiu pentru datele oficiale și celălalt pentru backup. În cazul soluțiilor Cloud, serverele sunt deținute de provider și datele sunt gestionate virtual. Pe de altă parte, colocarea presupune acces complet și faptul că tu ești responsabil de ceea ce se întâmplă. Ambele alternative pot avea incluse diverse sisteme de protecție, însă este necesar să cercetezi reputația companiei cu care îți dorești să colaborezi. Unul dintre cele mai importante aspecte este perioada de uptime, deoarece acesta reprezintă timpul în care brandul tău rămâne activ în mediul online. Contactează un furnizor pentru a determina care este soluția potrivită pentru nevoile tale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE