4.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovLa a 3-a încercare: Încă o organigramă greu de trecut prin Consiliul...

La a 3-a încercare: Încă o organigramă greu de trecut prin Consiliul Local

Autor: Mihaela Parghel

l La Făgăraş, consilierii locali au aprobat cu greu un secretar general al municipiului

Forma unei noi organigrame și redesenarea posturilor și atribuțiilor din administrația locală nu este o problemă doar pentru municipiul Brașov, unde consilierii locali nu au reușit să ajungă la un punct comun după multe ședințe. La Făgăraș, o nouă organigramă a Primăriei, care să includă și postul de secretar al localității, a fost aprobată după a treia încercare ce a avut loc săptămâna trecută, în ședința Consiliului Local.

Secretarul se va ocupa de „oraşul smart”

Potrivit primarului municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, una dintre principalele modificări pe care le introduce noua organigramă propusă pentru administrația publică locală este postul de secretar al localității. Acesta ar urma să preia unele atribuții-cheie, precum accesarea și implementarea din domeniul digitalizării și a orașului de tip „smart”, dar şi monitorizarea proiectelor de dezvoltare aflate în implementare. De altfel, primarul Sucaciu spune că are deja şi persoana potrivită pentru asta: Lucian Mija, consilierul său personal. Unii consilieri locali susţin însă că Mija trebuie să treacă de unele încercări înainte de a ajunge în postul de secretar al municipiului Făgăraş. Una dintre propuneri, venită din partea consilierului local USR Cristina Paicu este ca Mija să îşi dovedească întâi competenţele, aducând „pe linia de plutire” operatorul de salubritate al oraşului, SalcoServ, aflat în subordinea Consiliului Local. „După ce readuceți această societate pe linia de plutire, vă putem da orașul pe mână”, i-a transmis Paicu lui Mija. Lician Mija, propunerea primarului pentru secretariatul municipiului, spune însă că nu este interesat de un job la SalcoServ.

Postul de secretar, votat „la pachet” cu o comisie pentru analiza închirierii spaţiilor din municipiu

Primarul municipiului Făgăraş a atras atenţia, de asemenea, că noua organigramă înseamnă mai mult decât introducerea unui post de secretar al municipiului. Ea va aduce şi unele optimizări la nivelul aparatului de specialitate al primarului municipiului Făgăraș. Aici, printre altele, este vorba despre înființarea unei comisii speciale care să analizeze modul în care Primăria Făgăraș a închiriat spațiile de-a lungul mai multor ani, așa cum a solicitat Curtea de Conturi. Deşi au existat păreri diferite în şedinţă cu privire la susţinerea comisiei speciale ( nu şi a postului de secretar ), în final, după a treia încercare, propunerea primarului Sucaciu a fost adoptată în Consiliul Local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE