1.9 C
Braşov
AcasăCititori(P) Multicooker: De ce să cumperi unul?

(P) Multicooker: De ce să cumperi unul?

Știi ce este un multicooker? De multe ori ne înșelăm când credem că este vorba despre acele dispozitive care sunt foarte scumpe și doar toacă și feliază. Deloc! Este cu siguranță un aparat care te ajută în bucătărie, dar este folosit doar pentru gătit!

El nu feliază, amestecă sau gătește aluatul tău de pizza pentru tine. Pe de altă parte, gătește singur sau aproape, îți fierbe preparatele, le ține la cald, le aburește și chiar îți coace puțin prăjiturile! Este mult mai accesibil și poate salva viața culinară de zi cu zi a unui student sau a unei familii, dar este și un aliat de încredere atunci când vrei să gătești în mod regulat și să îți păstrezi silueta! Cum? Asta îți propunem să descoperi în rândurile de mai jos!

De ce să cumperi un multicooker?

Philips, Moulinex, Russel Hobbs și mulți alții au înțeles că există o cerere reală pentru un aparat care gătește singur. Există ceva pentru toate gusturile, toate buzunarele și cu designuri diferite dar și cu mai multe sau mai puține programe, însă toate fac același lucru. Ele gătesc TOT!
Cunoști multe dispozitive care să îți permită ca în cel mai scurt timp și fără nicio cunoștință în bucătărie să gătești atât tocane, legume la abur, supe, risotto, carne, dar și prăjituri, iaurturi de casă, creme pentru desert, compoturi sau gemuri? Ei bine, un multicooker o permite, și cu un consum redus de energie.

Care sunt avantajele gătitului cu un multicooker?

♦ Gustul este total identic cu preparatele clasice (nu, nu face totul, de la sine, ci doar gătește!) Și ai adevărata senzație de a găti, intervii când vrei!
♦ Sunt mai puține feluri de mâncare la sfârșit deoarece totul se face într-un vas detașabil.
♦ Poate înlocui singur plitele, cuptorul, aparatul de iaurt, cuptorul cu aburi… Practic, un all-in-one pentru gătit.
♦ Pentru familii, poți găti pentru 4 sau chiar 5 persoane! Pentru o singură persoană va fi suficient să adaptezi cantitățile și/sau să pui la păstrat în alt mod porțiile suplimentare gătite pentru a le putea savura ulterior.
♦ Chiar și atunci când ești „praf” în bucătărie, este destul de rar să dai greș cu un multicooker, cu excepția cazului în care arăți cu adevărat lipsă de dorință.
♦ Este destul de distractiv și intuitiv! Chiar și copiii pot să-l folosească, gătitul fiind simplificat și, pe măsură ce îndrăznim diferite feluri de mâncare, trezim papilele gustative ale tuturor.
♦ În cazul straturilor antiaderente, nu mai este nevoie să adaugi grăsime.
♦ În funcție de fel de mâncare și de metoda de gătit potrivită, poți amâna și programa gătitul, practic atunci când vrei să intri și masa să fie gata, poți să reîncălzești apăsând un singur buton…

Cum funcționează un multicooker?

Indiferent de marcă, toate funcționează pe același principiu! Au o serie de programe de temperatură predefinite. De multe ori tot ce trebuie să facem este să selectăm programul potrivit și să punem timpul indicat pe rețetă (pentru un fel de mâncare în sos vom folosi modul „fierbe”, pentru un tort modul „cuptor” etc.). Programele pre-înregistrate adaptează automat căldura pentru gătit uniform și perfect! Adesea trebuie doar să reglezi timpul de gătire.
Este practic un aragaz, ține cont de asta! Când ai o rețetă care necesită gătit, multicooker-ul o poate face. Nu este nevoie să scoți tigaia, doar alege metoda de gătit potrivită a aparatului!

Pentru cine gătește un multicooker?

Dacă ești o persoană cam grăbită, dacă ai familie, dacă ești student sau single și ai puțin spațiu în casa ta, dacă vrei să ai un aparat electrocasnic care să te facă să gătești cât mai ușor pe cât posibil, în aceste cazuri un multicooker este o investiție complet profitabilă.
Dacă cauți ceva care nu necesită să intervii, care face totul de la sine, care să-ți spună pas cu pas ce să faci: nu este pentru tine. Un multicooker îți va face treaba cu 80% mai ușoară, dar cei 20% care rămân îți permit să păstrează această legătură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE