2.6 C
Braşov
AcasăCititori(P) Ce trebuie să știi înainte de a alege un aparat dentar?

(P) Ce trebuie să știi înainte de a alege un aparat dentar?

Ai dinți frumoși, uniformi și sănătoși? Dacă da, atunci meriți felicitări pentru că este noroc și raritate. Dar dacă dinții tăi necesită o ușoară corecție sau aliniere, există o soluție simplă și modernă.

Aparatul dentar este un instrument minunat care îți va face zâmbetul și mai frumos. Este o invenție a unui doctor francez din secolul al XVIII-lea, Pierre Fauchard, cunoscut drept părintele stomatologiei. De pe vremea lui, însă, aparatul dentar s-a schimbat semnificativ. Astăzi, tratând malocluzia, crești șansa ca întregul tău organism să fie mai sănătos și va scădea riscul de urgențe stomatologice

Cine și când își poate pune aparatul dentar?

Un aparat ortodontic poate fi amplasat pentru oricine este diagnosticat cu o malocluzie de către medicul specialist în ortodonție. Există diferite tipuri de aparate. Un aparat ortodontic permanent poate fi pus și la un copil care are încă dinții de lapte. De asemenea, nu trebuie să fie îndepărtați prematur dinții de lapte, deoarece poate duce la curbura dinților permanenți. 

Aparatele dentare pot fi puse la aproape orice vârstă. Cu toate acestea, tratamentul este cel mai eficient atunci când este plasat între 7 și 29 de ani. Tratamentul este posibil și la pacienții vârstnici, dar unele dintre efecte vor fi mai dificil de atins. Prin urmare – nu ezita, aparatul ortodontic te așteaptă! 
Două tipuri de aparat dentar sunt disponibile: aparatul dentar fix sau aparatul detașabil (recomandat pacienților mai tineri cu vârsta de până la 12 ani).

Nu-ți fie frică de prima vizită

În timpul primului consult, medicul ortodont îți va examina cu atenție dinții și va determina malocluzia. Vei avea nevoie de o imagine cefalometrică cu raze X. După o examinare amănunțită, medicul prezintă pacientului un plan de tratament, durata indicativă și costurile. Prețul unui aparat ortodontic va depinde de durata tratamentului și de aparatul ales. Doar un ortodont poate decide ce tip de aparat este cel mai bun pentru tine – uneori diferite tipuri de aparate dentare sunt combinate într-un singur tratament.

Aparatul ortodontic – o soluție pentru a nu neglija malocluzia copilului

Trebuie amintit faptul că o mușcătură nesănătoasă poate duce la multe afecțiuni neplăcute cu care va trebui să se confrunte un copil și la vârsta adultă. Dinții lui se vor uza mai repede, iar smalțul se va deteriora mai ușor. O mușcătură strâmbă poate provoca, de asemenea, mestecarea incorectă a alimentelor, care, la rândul său, poate duce la boli ale sistemului digestiv. Neglijarea mușcăturii poate provoca, de asemenea, boli parodontale iar dinții strâmbi tind, de asemenea, să se carieze, 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE