4.8 C
Braşov
AcasăCititoriEste bine să știți: 13 sfaturi pentru o căsnicie fericită

Este bine să știți: 13 sfaturi pentru o căsnicie fericită

Căsniciile, oricât de frumos ar începe, adeseori se destramă. De vină poate fi nu numai infidelitatea unuia dintre parteneri, ci și stresul, problemele cu banii sau lipsa de comunicare. Pentru cei care vor să aibă o căsnicie fericită până la adânci bătrâneţi, psihologii au liste lungi cu sfaturi. Pe scurt, pentru o căsnicie bună contează răbdarea, înțelegerea și mii de gesturi de afecțiune. Staţi mereu unul lângă celălalt. Găsiţi mereu lucruri de care să vă amuzați împreună. Necazuri apar în orice familie. Dar împreună, cu iubire și înțelepciune, puteți să le depășiți. Iată câteva 13 sfaturi pentru o căsnicie fericită:
1. Fiţi cei mai buni prieteni. Când sexul devine mai puţin important, vă place să faceţi cu mai multă plăcere lucruri împreună. Soţii care devin prieteni nu se plictisesc unul de celălalt.
2. Este important să faceți un pact de a nu ajunge niciodată la ceartă din cauza banilor. Întotdeauna relaţiile se deteriorează din cauza discuţiilor despre problemele financiare. Rămâneţi calmi indiferent ce neplăceri întâmpinaţi din cauza lipsei banilor.
3. Încercaţi să faceţi soţului sau soţiei mici surprize. Faceţi-vă unul altuia daruri oricât de neînsemnate, bucurii cât de mici.
4. Îmbrățișați-vă cât mai des. Alăturarea pe canapea sau la plimbare face imposibil să nu vă atingeţi fizic unul de altul. Atingerile sudează un cuplu odată cu trecerea timpului.
5. Râdeţi împreună. Vremurile sunt grele. Necazurile apar în orice familie. Lucrurile merg greu. Dacă veţi găsi subiecte de amuzament, se va forma o legătură specială în cuplu.
6. Ar trebui să fie stabilite în casă anumite locuri în care soţul şi soţia să nu se întâlnească. Fiecare trebuie să aibă un mic spaţiu în care să se simtă cu totul liber, unde să se bucure de deplină intimitate.
7. Nu uitaţi! Femeilor le place să fie iubite şi alintate. Bărbaţii vor să se simtă respectaţi… chiar mai mult decât să se simtă iubiţi. Dacă respectaţi aceste lucruri, căsnicia va fi solidă.
8. Ieşiţi mereu împreună măcar o seară pe săptămână. Până ce copiii nu împlinesc vârsta de şase luni, nu îi luaţi şi pe ei. Nu discutaţi probleme importante în timpul unei astfel de ieşiri. Călătoriți cât mai mult.
9. Orice soţ sau soţie trebuie să facă numai bine partenerului sau partenerei de viaţă. În loc să vă certaţi, sprijiniţi-vă unul pe altul la nevoie. Împreună veţi găsi întotdeauna cele mai bune soluţii.
10. Problemele pe care le veţi rezolva împreună vor întări cuplul. Grija pentru copii este, de asemenea, o forţă care menţine relaţia puternică.
11. Este foarte important să vă faceţi planuri de viitor împreună şi să nu priviţi înapoi decât la amintirile cele mai plăcute. Nu aduceţi niciodată în discuţie vremurile când aţi avut insuccese şi necazuri.
12. În cele mai grele momente cuplurile trebuie să-şi aducă aminte că problemele se rezolvă mai uşor în doi decât de unul singur. Fiţi deschişi la schimbare, adaptaţi-vă! Faceţi aşa încât nici unul dintre voi să nu fie nemulţumit.
13. Fiţi tandri, înţelegători şi acceptaţi pasiunile sau micile plăceri ale partenerului. Nu îi opriţi cu orice preţ, doar că nu vă convine. Nu vă transformați în tiran și nu vă sufocați partenerul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE