21.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCeaușescu și Brașovul: Brașov și Târgoviște, două orașe care i-au purtat ghinion...

Ceaușescu și Brașovul: Brașov și Târgoviște, două orașe care i-au purtat ghinion dictatorului comunist (I)

”Bine v-am găsit, dragi tovarăşi şi prieteni!”

- Advertisement -

Altădată, formula asta de salut devenise aproape chinuitoare, fiind spusă de cel care, timp de un sfert de secol, a fost dictatorul ţării în care trăim. Secretarul general al Partidului Comunist Român. Astăzi vă povestestim unde, când şi cum a intrat Ceauşescu în Partidul ăsta. Cum unde? Chiar aici, în Braşov. Cei mai în vârstă îşi amintesc încă de piticul peltic, cu şapca lui proletară, care dădea tot timpul din mână, vorbindu-ne agramat de la o tribună. Sau, în ultima lui filmare, din boxa acuzaţilor. „Voi răspunde în faţa Marii Adunări Populare şi a reprezentanţilor clasei muncitoare!” Aşa a refuzat Ceauşescu să recunoască ultima instanţă care l-a judecat, trimiţându-l, împreună cu consoarta, în faţa plutonului de execuţie. Dar…bătrânul Ceauşescu nu se afla pentru prima oară în faţa unui judecător. În adolescenţă era la fel de recalcitrant în procesele în care era inculpat. Puţină lume ştie că, la 18 ani, viitorul dictator al României a mai fost condamnat într-un proces care a avut loc chiar la Braşov, după ce fusese arestat lângă Târgovişte. Se pare că oraşele ăstea două i-au purtat ghinion încă de tânăr. În mai 1936, la doar 18 ani, a făcut un mare circ în sala Tribunalului Militar Braşov, strigând şi gesticulând din boxa acuzaţilor. Era judecat pentru că făcea propagandă antinaţională. Cincizeci de ani mai târziu, în mai 1986, cu mare pompă, face o vizită la Braşov, special pentru a revedea sala în care a fost condamnat la închisoare. Politrucii locali au făcut o groaznică greşeală. Au pregătit sală festivă într-o altă clădire. Teribil l-au mai enervat pe Ceauşescu!
Dar să începem cu începutul. Anul 1936, cu doi ani înainte ca în România – o ţară încă democratică după normele vremii – să înceapă calvarul dictaturilor. În geroasa seară de 15 ianuarie, în comuna Ulmi, judeţul Dâmboviţa, agenţii Siguranţei fac o descindere furtunoasă într-o casă conspirativă. Serviciile Secrete urmăresc de mai multă vreme un spion bolşevic deosebit de periculos. În casa conspirativă se găsesc broşuri bolşevice şi manifeste care incită la revoltă, iar asupra unuia dintre complotişti, un pistol. Oamenii legii surprinseseră o şedinţa clandestină de celulă comunistă, care se ţinea în casa lui Ion Olteanu din Ulmi, un informator de-al lor. Omul îi purta însă sâmbetele şefului de organizaţie, Gheorghe Dumitrache, cu care nu s-a înţeles cum să cheltuie fondurile de propagandă primite clandestin de la ruşi. Aşa că, de ceva vreme, devenise informatorul plătit al Siguranţei. Jandarmul din comună, un anume Dumitru Mailat, aflase de la turnătorul Olteanu că, în seara cu pricina, se va ţine la el acasă o şedinţă UTC cu doi reprezentanţi de la Bucureşti, Nicolae Ceauşescu, reprezentant al Uniunii Tineretului Comunist, şi Vladislav Tarnovschi, un polonez trimis de Comintern în România sub acoperire de mecanic.

Toţi au fost luaţi ca din oală. Ulterior, mai mulţi membrii ai reţelei, chiar şi din Bucureşti, au ajuns la răcoare. Ancheta a scos la iveală o adevărată reţea organizată de spionul Tarnovschi. Gheorghe Dumitrache, un tânăr cofetar de numai 19 ani, şeful celulei din Ulmi, fusese convertit în timpul şcolii făcute la Bucureşti. Întors în comună, mai convinsese câţiva tineri. Frecventată de multă lume, prăvălia lui Dumitrache, în care se vindeau prăjituri şi produse de patiserie, devenise un paravan pentru „munca de partid”. Înainte de întâlnirea spartă de Siguranţă, la Târgovişte, Ceauşescu şi spionul cominternist s-au întâlnit cu mai multe „legături” locale. Cu tâmplarul Petre Iubu, şeful organizaţiei din Târgovişte, şi electricianul Ion Stănescu, la care au înnoptat într-o seară. Apoi, cu mica celulă din Ulmi. „Domnul Ciauşescu care a spus că vine în comuna Ulmi să organizeze un comitet contra scumpetei şi să trimită o cerere la Blocul Democratic din Bucureşti”, a declarat în timpul anchetei Toma A. Toma, unul dintre tinerii comunişti reţinuţi.
După arestarea ilegaliştilor, Olteanu, informatorul Siguranţei, a fost lăsat în pace. Nu s-a numărat printre inculpaţi şi nici nu i s-a luat o declaraţie de martor. Ceilalţi, însă, au fost reţinuţi. Ceauşescu şi Tarnovschi au fost închişi în grajdul în care jandarmii ţineau caii.
Dumitrache a fost interogat toată noaptea la sediul Jandarmeriei din Nucet, împreună cu sora lui bolnavă. Bătut zdravăn şi ameninţat, Dumitrache a dat declaraţii complete. Nici Ceauşescu nu a scăpat de mâna grea a omului legii, jandarmului Mailat părându-i-se că tânărul utecist are o căutătură cam impertinentă.
Viitorul dictator a rămas însă tare pe poziţie: nu a văzut şi nu a auzit nimic, habar n-are de ce e arestat. În arhive, s-a păstrat până în ziua de azi declaraţia olografă a tânărului Ceauşescu, plină de greşeli gramaticale (mam, lam, sa – aşa, scrise fără cratimă), dar fără măzgălituri.

În declaraţiile ulterioare, date la sediul Siguranţei din Târgovişte, declara că venise în oraş să-şi caute de lucru şi dormise în gară. În plus, mâncase gogoşi la prăvălia lui Dumitrache. De unde se vede că de la mâncatul de gogoşi i s-au tras belelele. Şeful reţelei, Vladimir Tarnovschi, tovarăşul lui Ceauşescu, era fiul unui lucrător polonez stabilit în România, la Moreni, înainte de primul război mondial. Mai fusese judecat şi condamnat pentru trecerea frauduloasă a frontierei. Era urmărit de Siguranţă pentru legăturile cu Legaţia Sovietică din Bucureşti şi pentru că avusese şi alte tentative de organizare a unor celule comuniste. De altfel, eşecul acţiunilor sale de spionaj i-au adus un sfârşit prematur. La câţiva ani după arestare, la ordinul lui Stalin, a fost asasinat.

După ancheta Siguranţei din Târgovişte, s-a ajuns la un lot de 18 inculpaţi. N-au fost trimişi în judecată pentru vreo infracţiune prevăzută de Codul Penal, ci de lege specială. În 1924, ministrul liberal de interne Gheorghe Mârzescu, elaborase o lege care trecea în ilegalitate patidele şi organizaţiile extremiste. De aceea, procesul, desfăşurat la Braşov, nu a avut loc la Tribunalul Civil ci în sala de judecată a Consiliului de Război al Corpului 5 Armată. Procesul a început în 26 mai şi s-a terminat la 5 iunie. A prezidat colonelul Radu Gherghe, acuzarea fiind reprezentată de comisarul regal Gheorghe Butei.


Ordonanţa de trimitere în judecată preciza: „Nicolae Ceauşescu, în vârstă de 18 ani, domiciliat în Bucureşti, strada Vasile Lascăr nr. 3, este membru activ, agitator şi bun propagandist comunist, cunoscut de multă vreme ca atare de autorităţile Siguranţei şi Justiţiei”.
Autorităţile aveau destule motive să spună toate aceste lucruri. Înainte de procesul de la Braşov, în 23 noiembrie 1933, Ceauşescu a fost arestat şi deferit Parchetului Tribunalului Ilfov, sub învinuirile de incitare la grevă şi răspândirea unor manifeste împotriva ordinii de stat. A fost din nou reţinut în iunie 1934, la Craiova, după ce a depus mărturie mincinoasă în favoarea agitatorilor din timpul grevelor din februarie 1933. Mic şi rău!

Inculpaţii au fost închişi în puşcăria care este acum actuala clădire a Patrimoniului, din spatele actualei Prefecturi, şi duşi zilnic la Tribunalul Militar, actualul Comisariat Militar de pe strada Lungă.
Inculpaţii aveau voie să comunice între ei, erau scoşi la aer de două ori pe zi.

Ceaușescu deținut

Aici, tânărul Ceauşescu, în timpul plimbărilor prin curtea închisorii, îl cunoaşte pe Emil Bodnăraş, un ofiţer dezertor, condamnat ca spion bolşevic. Cel care, în 1944, a avut un rol important în lovitura de palat din 23 august.
Mâncarea era proastă şi puţină. Nici o rudă de-a ucenicului cismar scandalagiu nu s-a sinchisit să vină până-n Braşov să-l susţină sau să-i aducă merinde. Noroc că puteau primi câte pachete voiau de la “Ajutorul Roşu”, o asociaţie care ajuta material comuniştii şi familiile lor.
Ei bine, chiar aici, în Braşov, Ceauşescu, tânăr membru UTCdR, a intrat în PCdR.

Aşa îi spunea partidului atunci: “din România”. imperialist. Aşa că era botezat “din România”. Tovarăşii l-au prelucrat bine , l-au testat să vadă că ştie învăţăturile bolşevice şi l-au acceptat în organizaţie. Cum s-ar zice, Ceauşescu a intrat în partid chiar în curtea din spatele viitoarei judeţene de partid. Unde, jumătate de secol mai târziu, în 1987, muncitorii revoltaţi îi incendiau portretul.
Acuzarea a fost formată din colonelul Radu Gherghel, preşedintele instanţei, şi căpitanul Gheorghe Butei, comisar regal. La început au fost angajaţi apărători din oficiu, înlocuiţi apoi de avocaţi ai partidului comunist: Ion Gheorghe Maurer (primul ministru de mai târziu al lui Ceauşescu), Paul Moscovici, Radu Olteanu şi Ştefan Bobancu.
Tot timpul procesului, inculpaţii au ţinut-o una şi bună, că s-a reunit pentru o dezbatere despre combaterea şomajului. Ca să facă cât mai mult circ – în felul ăsta partidul îşi făcea publicitate – au solicitat cât mai mulţi martori. Pentru Ceauşescu au fost chemaţi la bară cismarul la care era ucenic, nişte cunoştinţe din Piteşti şi chiar câţiva deţinuţi comunişti de la Doftana. Principalul inculpat, Tarnovschi, a avut o atitudine ostilă, jignindu-I pe acuzatori în repetate rânduri. Drept consecinţă, comisarul regal a cerut condamnarea lui la „15 zile de închisoare pentru obrăznicii”.
În acel moment, Ceauşescu a început să vocifereze în sala de judecată a Consiliului de Război. Comisarul regal a plusat, cerând expulzarea lui Tarnovschi în Polonia, pentru că acolo erau legi mai dure. Atunci, Ceauşescu s-a sculat în picioare şi a zbierat, întorcându-se cu spatele la prezidiu: “Ne solidarizăm cu tovarăşul Tarnovschi!”. Pentru asta a fost evacuat din sală şi a primit şase luni supliment pentru tulburarea şedinţei de judecată, la fel ca spionul Cominternului.

În rezoluţia comisarului regal se spune: „(…) acest Ceauşescu în faţa instanţei a avut o atitudine necuviincioasă şi se face culpabil de ultragiu, prin aceea că s-a solidarizat at ş pe ceilalţi inculpaţi să se solidarizeze cu Tarnovschi”. „Comuniştii judecaţi de Consiliul de război din Braşov pentru agitaţii şi propagandă împotriva siguranţei statului au fost condamnaţI (…): N. Ceauşescu şi Vladimir Tarnovschi la câte doi ani şi şase luni de închisoare… Pentru toţi amendă în bani, între o mie şi cinci mii de lei”, aşa anunţa ziarul braşovean „Ardealul”, la 14 iunie 1936.
Noul avocat angajat de partid pentru Ceauşescu, Marcu Witzman, s-a străduit să-i obţină dacă nu achitarea, măcar o pedeapsă mai uşoară. A atacat sentinţa din primă instanţă. A susţinut că anchetatorii au operat falsuri în declaraţii şi că nu sunt suficiente dovezi. În 9 decembrie 1936, recursul a fost respins. Până când sentinţa a rămas definitivă, junele Ceauşescu s-a plimbat între închisoarea de pe Valea Teleajenului şi cea din oraşul de sub Tâmpa. În august 1936, a fost transferat la Doftana. Legat cu „fiare de picioare“, menţionează un act emis de închisoarea din Braşov. S-a eliberat abia în 8 decembrie 1938.
Pe tot parcursul procesului, ziarele de stânga au făcut mare vâlvă. „Dimineaţa”, dar mai ales „Cuvântul liber” i-au deplâns pe anarhişti. Scriitorul Eugen Jebeleanu a romanţat în „Cuvântul liber”.

„Ceauşescu are 19 ani (neimpliniţi) şi este cizmar. E un copil. Dar un copil cu o inteligenţă de o maturitate surprinzătoare. E scund, slab, cu ochii mici şi vioi, două boabe de piper. Vorbeste limpede, puţin prea repede, parcă voind să spună deodată tot ce ştie. Are nouăsprezece ani, dar a văzut şi a păţit ca pentru nouăzeci. Bătaie? Ho-ho, şi încă cum! Jandarmii nu se joacă. O spune totuşi simplu, ca pe un lucru devenit firesc, schiţând din când în când câte un gest: trei degete unite, descriind cercuri, ca pentru rotunjimea frazelor. Va trece vara, va veni toamna şi îl va prinde şi lapoviţa. Ceauşescu cu cei 19 ani ai săi, nu le va putea simţi şi nu le va vedea, ca altădată, la el, la ţară.” Apropierea lui Jebeleanu de comunism nu este chiar surprinzătoare. A făcut liceul la “Şaguna”, unde l-a avut profesor şi mentor pe Ilie Cristea, un dascăl cunoscut pentru opiniile marxiste pe care şi le publica în Gazeta de Transilvania. După venirea comuniştilor la putere, Eugen Jebeleanu nu a mai scris niciodată despre Ceauşescu. În anii ’70, invitat să colaboreze la un „volum omagial”, ar fi spus: „Eu am scris despre el pe vremea când nu scria nimeni, acum scrieţi voi…”.

Continuarea vineri, 26 noiembrie 2021, pe www.monitorulexpres.ro.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov

COMENTARII RECENTE

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în rezim hotelier Brașov.
Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.
Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.
Lux și bun gust
Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.
Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului. 
Electocasnice hi-tech în bucătărie
Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești. 
Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.
Dormitor cu parfum de somn ușor
Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.
Baie mare cu produse de igienă
Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.
Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș mută câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.
Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.
Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.
În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.
Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.
Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.
Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar
Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.
Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.
Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.
Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.
Brazi tăiați livrați la domiliu
Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).
Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…
Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.
Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.
De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.
Brazi în ghiveci pentru Crăciun
De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.
Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.
Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.