0.3 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: Ce obiecte personale nu se împrumută niciodată

Sfat Expres: Ce obiecte personale nu se împrumută niciodată

Obiectele de igienă personală trebuie să fie doar ale tale. Cu toţii ştim că nu trebuie să împrumuţi nimănui periuţa ta de dinţi, peria de păr sau aparatul de ras. Pe lângă acestea mai sunt și alte lucruri pe care nu trebuie să le împrumuţi niciodată..
Multe adolescente îşi împrumută una alteia cosmeticele preferate, iar printre ele cel mai folosite în comun sunt rujurile sau glossurile. Acesta este un obicei riscant. De pildă, dacă vreuna dintre prietene are herpes, virusul se poate transmite uşor folosind rujul în comun,. chiar dacă erupţia nu este evidentă. Așadar, e bine de știut ce obiecte personale nu se împrumută niciodată.

Deodorantele roller de subraţ
Şi acestea trebuie puse pe lista cu obiecte pe care nu le împrumuţi nimănui. Deodorantul solid sau lichid de tip stick sau roller, care ia contact cu pielea ta, poate lua de la alte persoane și transmite diverse bacterii. Atenție! Deodorantele inhibă transpiraţia, dar nu combat microbii.

Săpunul solid
În mod obișnuit, săpunul solid rămâne acoperit cu microorganisme provenite de pe pielea persoanei care îl folosește. Acestea pot cauza infecții sau boli. Nu ai de unde să știi dacă persoana care îți folosește săpunul suferă sau nu de o infecție fungică sau virală. Așadar, păstrează acest obiect doar pentru uzul tău personal.

Prosoapele trebuie să fie doar ale tale
Ar fi ideal ca fiecare membru al familiei să aibă prosoapele lui, diferite pentru faţă, pentru corp şi pentru picioare. Din aceleaşi considerente, nu trebuie să foloseşti papucii de casă ai altei persoane, fie el și partenerul de viață.

Căştile pentru urechi nu se împrumută nimănui
Căştile sunt obiecte de strictă igienă personală. Fiecare dintre noi are o anumită floră bacteriană în interiorul urechilor şi mai ales în ceara formată în urechi. Când ne împrumutăm căştile, preluăm bacterii străine şi riscul de infecţie este destul de serios.

Unghiera, pila şi alte accesorii cosmetice
Este evident că pila şi unghiera trebuie să fie de uz personal. Nici penseta nu trebuie să o împrumuţi nimănui. Iar alături de ea, pensulele şi bureţii folosiţi la machiaj trebuie şi ele să fie doar ale tale. Chiar dacă cealaltă persoană nu are nicio boală de piele, ea poate avea pe ten o floră bacteriană cu care pielea ta nu este obişnuită şi care poate provoca iritaţii şi acnee.

Periuțele de dinți
Multe cupluri obișnuiesc să împartă periuțele de dinți. Problema cu această practică este faptul că între perii mici ai periuțelor se acumulează milioane de microorganisme. Este esențial să ai o periuță de dinți personală, pe care să o dezinfectezi regulat cu oțet sau apă oxigenată.

Pietrele ponce
Pietrele ponce sunt obiecte de igienă personală care împiedică dezvoltarea bacteriilor ce se hrănesc cu pielea moartă. Când le folosim, pielea noastră devine mai moale și putem îndepărta bătăturile. Dacă împarți piatra ponce cu alte persoane, există posibilitatea ca picioarele tale să fie afectate de negi sau infecții fungice.

Bureții de baie
Acest obiect relaxant și util cu care ne curățăm pielea este umed majoritatea timpului. Astfel, bureții de baie oferă un mediu ideal proliferării ciupercilor și a bacteriilor. Ca să eviți infecțiile, nu împrumuta buretele de baie.

Cerceii
Cerceii pot răspândi patogeni și infecții din sânge. Vestea bună este că poți evita orice complicații dacă îi dezinfectezi înainte de a-i purta.

Costumele de baie
Asemenea lenjeriei intime, costumele de baie trebuie rezervate doar pentru uzul personal. Bacteriile, microorganismele de pe piele și fluidele secretate de corp pot transmite diverse infecții.

Aparatele de ras
Aparatele de ras sunt utile pentru a îndepărta părul și celulele moarte care se acumulează pe anumite porțiuni de piele. Nu este bine să împarți acest obiect personal cu nimeni deoarece el poate transmite bacterii și ciuperci care provoacă infecții. Totodată, dacă te tai atunci când te razi, riști să transmiți patogeni altei persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE