-0.6 C
Braşov
AcasăSportPrima bătălie la FRF: New FC Brașov a pierdut procesul cu fotbaliștii...

Prima bătălie la FRF: New FC Brașov a pierdut procesul cu fotbaliștii și antrenorii Coronei

Autor: Adi MARICA

l Cei zece antrenori și jucători ”lăsați în aer” după cesionarea dintre Corona și noul FC Brașov au avut câștig de cauză

Noul FC Brașov, denumire luată după ce primăria i-a dat brandul nou-formatei ACS Fotbal Club Brașov Steagul Renaște, a preluat în vară locul nou-promovatei Corona Brașov în Liga 2, prin cesionarea de loc aprobată de Federația Română de Fotbal, însă renunțarea la mare parte din jucătorii și antrenorii care au readus Brașovul la nivelul eșalonului secund a dus la numeroase litigii, ajunse pe masa comisiilor FRF. În momentul cesionării, a aproape tot stafful tehnic (nr. mai puțin Andrei Șanta), cât și jucătorii de la Corona ar fi trebuit să treacă la noul FC Brașov, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Cei nedoriți la noua echipă, în frunte cu antrenorul principal Călin Moldovan, ”au rămas în aer”, încălcându-se, astfel, principala regulă a cesionării.

Decizia CNSL

Camera Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSL) din cadrul FRF a dat în ședința de joi, 11 noiembrie, verdictul în cazul memoriilor depuse de antrenorii Călin Moldovan, Liviu Negoiță, Adrian Szabo, dar și de jucătorii Adrian Voicu, Ștefan Nicolau, Mihai Laszlo, Marius Manole, Raul Toader, Nicolae Roșu și Radu Linguraru. Noul FC Brașov trebuie să încheie acum contracte cu toți cei zece antrenori sau jucători cu valabilitate din vară, din momentul în care s-a produs cesionarea de locuri, de la 29 iunie 2021, să achite restanțele și, dacă nu se dorește păstrarea acestora în continuare la club, să ajungă la un acord privind rezilierea. ”Dosar 447/CL/2021 – MOLDOVAN ION CĂLIN VS. ACS FOTBAL CLUB BRAȘOV-STEAGUL RENAȘTE / CSM CORONA BRAȘOV
• Respinge excepția lipsei calității procesuale pasive a pârâtului ACS Fotbal Club Brașov-Steagul Renaște ca neîntemeiată.
• Admite în parte cererea.
• Obligă pârâtul ACS Fotbal Club Brașov-Steagul Renaște la încheierea unui contract de activitate sportivă (CAS) cu reclamantul Moldovan Ion Călin pentru perioada rămasă neexecutată din CAS înregistrat la FRF sub nr. 3537 din 21.08.2020 cu același conținut.
• Obligă ACS Fotbal Club Brașov-Steagul Renaște la plata către reclamant a sumei prevăzute cu titlu de remunerație lunară pe perioada cuprinsă între 29.06.2021 și data încetării în vigoare a CAS ce urmează a fi încheiat între reclamant și pârâtul ACS Fotbal Club Brașov-Steagul Renaște.
• Respinge primul capăt de cerere.
• Obligă clubul pârât la plata taxei de procedură.
• Cu recurs în 5 zile de la comunicare.
• Pronunțată astăzi, 11.11.2021”, este decizia CNSL în cazul antrenorului principal Călin Moldovan . Verdictul este asemănător și în cazul celorlalți nouă reclamanți împotriva actualei echipe din Liga 2 a Brașovului.

Clubul, reclamat și la TAS

Între timp, până la verdictul CNSL, cu jucătorii Cosmin Stăncuțu și Cosmin Ivan, noul FC Brașov a ajuns la un acord de renunțare la judecată. Și cu preparatorul fizic Cătălin Voicu s-a ajuns la un acord, iar acesta a fost cooptat în stafful tehnic al lui Andrei Șanta. „Fotbaliștii și antrenorii Coronei au câștigat prima bătălie cu FC Brașov. Așteptăm să vedem dacă FC Brașov va face apel”, spun reprezentanții Asociației Fotbaliştilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN).
Este o primă luptă câștigată de antrenori și jucători, cât și AFAN, împotriva noului FC Brașov, cazul celor zece ajungând la începutul lunii noiembrie și pe masa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Laussane. Taxa procesului, circa 30.000 de franci elvețieni, a fost plătită de FIFPro, sindicatul internaţional al fotbaliştilor. Acum, cu decizia CNSL, AFAN poate retrage procesul de la TAS împotriva clubului brașovean. Ioan Mărginean, președintele de la FC Brașov, spunea că se află într-o situație ingrată, știind că ”adevărul și dreptatea este de partea lor”, a celor dați la o parte, anticipând decizia CNSL. ”Și eu vin din iarbă și îi înțeleg. Am dus tratative cu oameni care au fost premiați vara, iar toamna au ajuns repetenți. Vom angaja un avocat de specialitate să ne putem apăra. Am avut negocieri foarte dure, iar eu le-am explicat ce posibilități are clubul. Cu unii jucători am ajuns la o înțelegere, cu alții nu. Sunt într-o situație ingrată, pentru că știu că adevărul și dreptatea sunt de partea lor. Poate ajungem la o înțelegere”, spunea cel poreclit ”Limoniu”. Pe lângă aceste zece litigii pierdute, FC Brașov va trebui să se confrunte cu încă un proces, cel al antrenorului demis în urmă cu patru meciuri. Ilie Stan a fost dat afară cu scandal de la Brașov, primarul Allen Coliban l-a convins să semneze rezilierea, însă clubul nu s-a ținut de promisiune în privința achitării obligațiilor financiare, astfel că antrenorul a apelat la comisiile FRF pentru a-și primi banii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE