4.8 C
Braşov
AcasăCititori(P) Trucuri de organizare pe care trebuie să le cunoască orice firmă

(P) Trucuri de organizare pe care trebuie să le cunoască orice firmă

Orice firmă, indiferent de domeniu, se confruntă la un moment dat cu probleme de organizare a documentelor și a accesoriilor office. Studiile au arătat că un mediu de lucru dezordonat afectează productivitatea angajaților în timp, iar rezultatele slabe vor influența și bugetul companiei. Dar cu ajutorul unor trucuri de organizare a produselor de papetărie, toate aceste probleme pot fi prevenite cu succes.

Așadar, iată cum să faci ordine în mulțimea de obiecte de papetărie din spațiul de lucru fără să depui prea mult efort ori să pierzi ore întregi.

Folosește cutii de arhivare

Dacă te împiedici deseori de acte pe care le folosești rar, atunci este momentul să apelezi la un truc simplu de organizare. Folosește cutii de arhivare pentru depozitarea tuturor documentelor de care nu ai nevoie zilnic ori săptămânal în activitatea ta. Aceste cutii nu numai că te vor ajuta să te organizezi mai bine fiindcă vor elibera spațiul de lucru, dar îți vor păstra și facturile, contractele și alte acte importante în siguranță.

Pentru o identificare mai ușoară a documentelor, folosește etichete care să descrie pe scurt conținutul cutiilor. Spre exemplu, categorie, dată, priorități ori alte date utile pentru activitatea ta. De asemenea, mai pot fi grupate în funcție de frecvența cu care le accesezi. Astfel nu vei mai pierde timpul în căutarea lor, ci vei ști exact unde le găsești. Dacă ai de organizat multe acte, cumpără cutii de depozitare cu capac și mânere. Le poți așeza ușor unele peste altele și nu vei întâmpina dificultăți nici la transport.

Investește în bibliorafturi

Extrem de utile pentru organizare și arhivare sunt și bibliorafturile. În comerț există o mulțime de modele, așa că vei avea de unde să alegi produsele care se pliază pe departamentul tău. Există bibliorafturi cu buzunar cu etichetă sau cu gaură în cotor pentru scoaterea mai ușoară a actelor. Bineînțeles, poți să folosești și modele clasice pe care să aplici etichete autocolante unde urmează să scrii informații despre conținut.

Nu trebuie decât să pui deoparte actele pe care le vei păstra în bibliorafturi, apoi să le aranjezi pe categorii. În cazul în care ai prea multe documente de sortat și nu dispui de spațiu, investește în suporturi rotative pentru bibliorafturi. Nu numai că sunt încăpătoare și rezistente, dar nici nu ocupă mult spațiu și permit o căutare rapidă.

Descoperă gama completă de bibliorafturi de pe papetărie.ro.

Apelează la ajutorul suporturilor mici de birou

Mici, dar cu rezultate mari, suporturile de birou îți vin în ajutor atunci când spațiul de lucru este sufocat cu tot felul de obiecte pe care le folosești în activitatea ta. Instrumentele de scris, agrafele de birou, scotch-ul, foarfeca, capsatorul și alte obiecte de acest tip vor fi aranjate ca prin minune într-un astfel de suport. În funcție de câte lucruri ai pe birou, alege și modelul de suport potrivit. Spre exemplu, dacă ai multe obiecte în zona de lucru, achiziționează un suport mai complex, cum ar fi unul cu 6-8 compartimente încăpătoare.

Distrugătorul de documente duce organizarea la următorul nivel

Atunci când niciuna dintre metodele de mai sus nu te ajută să te organizezi, treci la următorul nivel și cumpără un distrugător de documente. După ce ai făcut trierea actelor și observi că multe nu îți mai sunt necesare, apelează la distrugătorul de documente. Acest aparat reprezintă și o metodă eficientă pentru datele confidențiale. Astfel informații importante despre firmă nu vor fi expuse după ce vor fi aruncate la gunoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE