1.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovMedlife cumpără Spitalul OncoCard Brașov

Medlife cumpără Spitalul OncoCard Brașov

Sistemul Medical MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, anunță reluarea procesului de achiziție a Spitalului OncoCard Brașov, unul dintre cele mai importante centre de diagnostic și tratament oncologic din România, prin semnarea contractului de preluare a 100% din acțiunile grupului. Potrivit reprezentanților MedLife, discuțiile pentru preluarea OncoCard au fost inițiate încă de la finalul anului 2019, însă au fost amânate în contextul pandemiei de COVID-19 și reluate anul acesta.
În prezent, tranzacția de preluare a Spitalului OncoCard este derulată de către Policilnica de Diagnostic Rapid, prima companie preluată de către Grupul MedLife ca urmare a unui proces de achiziție.
“De mai bine de zece ani aducem alături de noi medici antreprenori din întreaga țară pentru a dezvolta capitalul românesc. Astăzi, dincolo de faptul că am reușit să dezvoltăm cea mai mare comunitate de antreprenori români din sectorul medical privat, asistăm și la o replicare a strategiei noastre de achiziții la nivelul companiilor integrate în grup. Și suntem foarte mândri de ceea ce am reușit să construim. Este dovada faptului că strategia pe care am urmat-o, aceea de a păstra managementul fondator, de a merge împreună și de a crește accelerat, a fost una câștigătoare. Și avem convingerea că vom putea replica acest model și la nivel regional” a declarat Mihai Marcu, Președinte & CEO al Grupului MedLife.
“Semnarea contractului de preluare a spitalului OncoCard, unul dintre cei mai mari operatori din zona de oncologie la nivel național reprezintă cea mai importantă realizare a noastră, a PDR Brașov, de la înființare și până în prezent. Sunt unul dintre fondatori și sunt mândru să fac parte din comunitatea de antreprenori MedLife și să pun umărul la dezvoltarea acestui ecosistem în sectorul medical privat” a declarat Mihai Vârciu, medic fondator al grupului de clinici PDR Brașov, companie parte din grupul MedLife.
Înființat în 2012, Spitalul OncoCard se bazează pe un concept inovator de medicină integrativă care începe din faza de diagnosticare a pacientului oncologic și acoperă toată perioada de terapii active specifice. Unitatea medicală include ambulatoriu de specialitate, secție de chirurgie oncologică, departamentele de hematologie, radioterapie și imagistică medicală, dar și un laborator propriu, utilizat intern pentru pacienții internați. De asemenea, OncoCard dispune de tehnologie de ultimă generație care permite realizarea de investigații imagistice de înaltă precizie, inclusiv PET/CT și scintigrafii, și tratamente țintite de tip IMRT, RapidArc sau radioterapie convențională tridimensională.
De la deschidere și până la momentul actual au fost facute investiții în valoare de 24 de milioane de euro în Spitalul OncoCard. La nivelul anului 2020, compania a înregistrat o cifră de afaceri consolidată în valoare de 56,4 milioane de lei, în creștere cu 21% față de anul 2019.
Tranzacția urmează să fie analizată de Consiliul Concurenței. Odată aprobată, aceasta poate deveni a doua cea mai importantă tranzacție a grupului MedLife din 2021, după aprobarea Neolife.

Articolul precedentRețeta zilei
Articolul următorS-a întâmplat la 12 noiembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE