0.5 C
Braşov
AcasăSportRomânia - Islanda: Mirel Rădoi, despre plecarea de la națională!

România – Islanda: Mirel Rădoi, despre plecarea de la națională!

l Selecționerul a îndemnat la calm, înaintea celor două partide importante din preliminariile CM 2022
l „A rămas, în urma unei întâlniri pe care am avut-o cu președintele și directorul tehnic al FRF, să luăm o decizie după aceste două meciuri”, a declarat Mirel Rădoi

Într-o conferință de presă susținută înaintea meciului cu Islanda, Mirel Rădoi a vorbit despre situația sa contractuală cu FRF și a dezvăluit că o decizie finală va fi luată după ultimele două partide din calificări. Imediat după meciul câştigat, luna trecută, de România în faţa Armeniei, scor 1-0, Rădoi şi-a anunţat plecarea de la echipa naţională.

Când va fi ziua decisivă

Selecţionerul a dezvăluit, ieri, că va discuta din nou cu oficialii FRF după cele două partide din această săptămână. „Aşa cum v-am rugat, am ales ca întrebările vizavi de acest lucru să fie puse după aceste două meciuri, pentru că o decizie se va lua după aceste două meciuri. Nu vreau să discutăm despre această situaţie, pentru că a rămas după întâlnirea pe care am avut-o cu preşedintele şi cu directorul tehnic să luăm o decizie după aceste două meciuri. Am început să cunosc grupul destul de bine, atmosfera, felul lor de a se motiva şi ce ne face pe noi să credem că după aceste două meciuri vom termina pe locul 2 este că atmosfera la nivel de grup, indiferent de jucătorii care s-au tot schimbat pe aici, a rămas aceeaşi atmosferă la ultimele partide. Asta înseamnă că deja încep să fie un grup foarte puternic, indiferent dacă lipsesc 3-4-5 jucători sau sunt alţi 3-4 jucători noi, atmosfera la echipă rămâne aceeaşi. Eu cred că în sânul lotului deja îşi dau seama cât de aproape sunt de o performanţă care nu s-a mai întâmplat de foarte mulţi ani. Nu cred că o să fie probleme din punct de vedere psihologic pentru jucători” , a declarat Mirel Rădoi la conferinţa de presă de ieri.

„Avem spirit de sacrificiu“

Despre meciul cu Islanda, Rădoi spune că echipa arată mult mai bine față de barajul de tristă amintire.”Cred că avem mult mai multe lucruri de pierdut decât Islanda. E un detaliu foarte important de care trebuie să ţinem cont pentru a termina pe locul secund în grupă. Avem un avantaj, chiar dacă Islanda mai are şanse teoretice pentru locul al doiea, pot spune că nu mai are nimic de pierdut. Şi asta înseamnă că poate fi o echipă foarte periculoasă. Aşa cum am spus atunci, dacă luăm în calcul cele 90 de minute, jocul nostru nu a fost unul foarte bun la barajul cu Islanda. Cred că acum echipa noastră arată o determinare mult mai mare, avem spirit de sacrificiu, iar aceste lucruri trebuie să le păstrăm, indiferent de adversarul pe care îl întâlnim. Nu pot da un procent, dar, cu siguranţă, echipa noastră arată mult mai bine faţă de cum a arătat la barajul cu Islanda” , a declarat Mirel Rădoi la conferinţa de presă.

Lotul României

Pentru ultimele două meciuri din grupă, cu Islanda şi cu Liechtenstein, selecţionerul Mirel Rădoi a anunţat un lot format din 26 de jucători. România joacă acasă cu Islanda (11 noiembrie) şi în deplasare cu Liechtenstein (14 noiembrie).
PORTARI: Florin Niţă (Sparta Praga | Cehia, 11/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanţa, 1/0), Horaţiu Moldovan (FC Rapid, 0/0)
FUNDAŞI: Cristian Manea (CFR Cluj, 14/2), Andrei Raţiu (Huesca | Spania, 4/0), Vlad Chiricheş (Sassuolo | Italia, 68/0), Ionuţ Nedelcearu (Crotone | Italia, 19/2), Adrian Rus (Fehérvár | Ungaria, 9/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 7/0), Virgil Ghiţă (Farul Constanţa, 1/0), Alin Toşca (Gaziantep F.K. | Turcia, 27/1), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova, 20/0)
MIJLOCAŞI: Dragoş Nedelcu (Fortuna Düsseldorf | Germania, 5/0), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 35/2), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 18/2), Nicolae Stanciu (Slavia Praga | Cehia, 52/11), Olimpiu Moruţan (Galatasaray | Turcia, 1/0), Ianis Hagi (Rangers | Scoţia, 22/2), Florin Tănase (FCSB, 9/1), Dennis Man (Parma | Italia, 12/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 49/6), Enes Sali (Farul Constanţa, 0/0)
ATACANŢI: George Puşcaş (Reading | Anglia, 24/8), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 11/1), Denis Alibec (CFR Cluj, 20/2)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE