0.5 C
Braşov
AcasăCititori(P) Cele mai bune SSD-uri în 2022

(P) Cele mai bune SSD-uri în 2022

SSD-ul este o parte extrem de importantă a laptopului tău, prezentă inclusiv în cazul calculatoarelor de tip dekstop. Bineînțeles, unele laptopuri sau calculatoare au la baza sistemului de funcționare un HDD în loc de SSD, o componentă cu rol similar.
Aceste componente permit procesarea comenzilor și respectiv a informației în timpul funcționării, iar capacitatea lor de stocare exprimată în MB determină memoria internă pe care dispozitivele o pun la dispoziția utilizatorilor în vederea salvării fișierelor, a documentelor și a aplicațiilor, care vor fi stocate în calculator.

Tehnologia a avansat iar astăzi regăsim pe piață numeroase tipuri de SSD-uri pe care noi le putem alege după nevoi astfel încât să personalizăm un calculator în funcție de propriile preferințe. De asemenea, poate fi inclusiv necesar să apelezi la un nou SSD în cazul în care acesta prezintă o serie de defecțiuni, caz în care laptopul nu va mai funcționa în mod corespunzător și va da o serie de erori de funcționare, inclusiv posibilitatea ca calculatorul să nu se mai aprindă.

Dacă și tu ești axat pe tehnologie și îți dorești cele mai bune performanțe de la dispozitivul inteligent pe care-l ai în uz și care funcționează în baza unei memorii SSD sau HDD, iată câteva informații prețioase pe care trebuie să le cunoști și inclusiv o serie de sugestii cu privire la cele mai populare tipuri de SSD din 2022, pe care le poți adăuga pe lista de dorințe.

Iată cele mai bune SSD-uri în 2022 conform onlaptop, centru de reparații laptopuri.

SSD vs HDD

Deși scopul acestor componente este același, sprijinind întreaga funcționare de bază a oricărui PC portabil și nu numai, între cele două există și o serie de diferențe. Cunoașterea lor te poate ajuta să faci cea mai bună investiție astfel încât să te asiguri că vei beneficia ulterior de performanțele mult visate.

Ca de exemplu, SSD-urile sunt renumite pentru rapiditatea cu care acestea preiau informația și o prelucrează, necesitând un timp mult mai scurt față de un HDD. Despre device-urile cu SSD se spune deseori că au capacitatea de a funcționa cu “viteza luminii” în timp ce, la HDD, timpul de așteptare este mai îndelungat. Însă, datorită stocării pe microcircuite ce ale loc în cazul SSD-urilor, comparativ cu stocarea de tip magnetic în cazul HDD-urilor, deseori este întâlnit ca laptopurile cu SSD să fie relativ mai zgomotoase în operare.
O diferență majoră semnalată de-a lungul timpului între cele două componente este însăși capacitatea de stocare. HDD-urile beneficiază de un plus la acest capitol unde, se regăsesc în variante cu memorie flash mult mai generoasă, dar dimensiunile lor sunt pe măsură comparativ cu SSD-urile.

Cum te ajută toate aceste informații în alegerea unui SSD/HDD

În primul rând, știm că majoritatea calculatoarelor se bazează azi cu precădere pe SSD-uri, motivele fiind destul de evidente – oricine își dorește dispozitive cu o funcționare rapidă, dar și cu performanțe pe măsură. Iar SSD-urile par a fi o soluție excelentă. Dar sunt și persoane care au nevoie de o memorie mai generoasă, caz în care pot opta pentru dispozitive cu HDD. Dacă alegi să treci de la SSD la HDD și viceversa trebuie să te asiguri că device-ul tău permite acest lucru și că scopul laptopului este compatibil cu capacitatea de stocare a acestuia.

4 SSD-uri de top în 2022

Ești curios către ce modele de SSD-uri te-ai putea orienta în 2022, drept un viitor upgrade? Iată câteva sugestii.

• ADATA Ultimate SU650, SATA III
Acesta poate fi unul dintre SSD-urile viitorului datorită memoriei de 120 GB, a dimensiunii compacte de doar 2.5 inch, respectiv o viteză de citire de 520 MB/s și cea de scriere de 320 MB/s. Are un raport calitate-preț excelent, așa că este o opțiune demnă de luat în considerare chiar și pentru cei cu un buget redus.

• Seagate BarraCuda Q1
Un astfel de SSD este excelent pentru calculatoarele destinate mediului profesional, fiind mai puțin întâlnite pe piața utilizatorilor clasici. Acest SSD vine cu o memorie de stocare de 240 GB, atunci când vorbim de generația SATA III, a cărui dimensiune este la fel de compactă. Are o viteză de scriere de aproximativ 535 MB/s și o viteză de citire de aproximativ 480 MB/s.

• Samsung 870 EVO
Acest SSD vine cu o capacitate de 250 GB cu aceleași caracteristici tehnice de bază, prezentate anterior. Desigur, diferă viteza de scriere și cea de citire cu respectiv 560 MB/s și 530 MB/s, având capacitatea de a se transforma într-un SSD excelent pentru numeroase activități clasice în utilizarea calculatorului.

• Samsung 980 PRO
Topul SSD-urilor de tip M2 este câștigat cu ușurință tot de către Samsung care, vă pune la dispoziție o componentă cu capacitate excelentă de stocare de 1TB, o rată de transfer de 7000 MB/s și 5000 MB/s viteza de scriere, cu până la 12 ori mai puternic decât un SSD obișnuit. Ar putea fi alegerea excelentă în cazul în care tehnologia este cea mai mare pasiune sau dacă îți dorești un upgrade serios.

Bineînțeles, acestea sunt doar câteva dintre opțiunile care vor face furori în 2022 pe care ni le aduc în atenție adevărații profesioniști. Dă-ne de știre dacă și tu ai descoperit un SSD care s-ar putea transforma în componenta viitorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE