2.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovFără aglomerație! Iluminatul festiv se aprinde în acest an pe 29 noiembrie

Fără aglomerație! Iluminatul festiv se aprinde în acest an pe 29 noiembrie

l Primăria împodobește brazi şi în cartiere

În acest an, iluminatul festiv dar şi brazii împodobiţi vor putea fi admiraţi şi în cartierele oraşului. Viceprimarul Flavia Boghiu a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că Primăria Braşov pregăteşte, în premieră, zece brazi de Crăciun, dintre care 3 vor fi împodobiţi în Centrul Vechi – în Piaţa Sfatului, Piaţa Unirii şi Piaţa Sf. Ioan.
Iluminatul festiv se aprinde în acest an pe data de 29 noiembrie şi se va stinge pe 9 ianuarie 2022.

Brazii din cartier, o modalitate de a evita aglomeraţia în Piaţa Sfatului?

Pe lângă Piaţa Sfatului, în acest an vor exista alţi doi brazi în centrul vechi – în Piaţa Unirii şi Piaţa Sfântul Ioan. În premieră însă, brazi vor fi împodobiţi şi în cartiere, viceprimarul Flavia Boghiu spunând că speră ca aceasta să fie o modalitate de a evita aglomerarea excesivă din centrul oraşului. „Acest Crăciun va fi despre credinţă, despre felul nostru de a fi împreună în condiţii de siguranţă şi respectând toate prevederile în vigoare. Braşovenii se vor bucura şi în cartierele lor de Crăciun – fără a crea aglomerări în tradiţionala Piaţa a Sfatului”, a declarat Flavia Boghiu. Locurile din cartiere în care vor fi îmbodobiţi brazi de Crăciun şi va fi extins şi iluminatul de sărbătoare sunt parcul Nicolae Titulescu; parcul din Centrul civic; Griviței, în zona grupului statuar Horea, Cloșca și Crișan; Bartolomeu, la locul de joacă de pe str. Agricultorilor; parcul Tractorul, lângă patinoar; cartierul Craiter, str. Hărmanului – Pavilioanele CFR, vizavi de Autogara 3; cartierul Valea Cetății, în parcul Trandafirilor; cartierul Astra, parcul Someșul; cartierul Triaj, parcul str. Pașcani; cartierul Noua, la lac; Stupini, str Fundăturii.

Comercianţii din jurul Braşovului vor avea prioritate

Odată cu aprinderea iluminatului festiv de sărbători, vor apărea şi căsuţele de unde braşovenii şi turiştii pot cumpăra suveniruri, băuturi calde sau alimente. La fel ca anul trecut, astfel de căsuţe ale meşteşugarilor vor fi în Piaţa Sfatului. Pe lângă zona de căsuțe cu produse de Crăciun din Piața Sfatului și zona cu produse alimentare din Piața Brassai, vor mai fi amplasate căsuțe și lângă brăduții din următoarele zone: Piața Unirii, parcul Nicolae Titulescu, parcul Tractorul, parcul Trandafirilor, parcul din Triaj, locul de joacă din Bartolomeu și zona lacului de la Noua, astfel încât, aşa cum spune viceprimarul Flavia Boghiu, „braşovenii vor putea să cumpere cadouri de Crăciun şi inclusiv să ea un pahar de vin fiert, chiar în cartierul lor”. În plus, Piaţa Brassai va fi pusă la dispoziţia comercianţilor de produse alimentare tip „food-truck”.
Pe străzile pietonale din centrul istoric (Republicii, M. Weiss, Apollonia Hirscher) vor fi amplasate plafoane luminoase formate din șiruri alb calde suspendate sau traversări din țurțuri strălucitori. Și ornamentele amplasate pe stâlpii din centrul istoric – str. N. Iorga, str. Lungă (între Casa Armatei și cinema Astra); str. Mureșenilor, str. G. Barițiu, Șirul Beethoven, str. Poarta Șchei, str. Grigoraș Dinicu, str. N. Bălcescu, b-dul Eroilor. – vor fi tot în culoarea alb-cald. Brazii de Crăciun din cartiere vor fi decorați, de asemenea, cu lumini calde, dar și cu globuri verzi, argintii și aurii, în timp ce bradul din Piața Sfatului va fi împodobit cu globuri clasice inspirate de decorul brazilor de altădată. Apelul de depunere a solicitărilor pentru ocuparea unei căsuţe în Piaţa Sfatului, Piaţa Brassai sau alte zone din cartier a fost lansat ieri. Potrivit viceprimarului Flavia Boghiu, vor primi punctaje mai bune, în departajare, producătorii din zona Braşovului, precum şi comercianţii care oferă posibilitatea de plată cu cardul şi care au experienţă în participarea la astfel de evenimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE