8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPrimăria Tărlungeni acordă facilităţi pe transportul metropolitan pentru cetăţenii comunei

Primăria Tărlungeni acordă facilităţi pe transportul metropolitan pentru cetăţenii comunei

Autor: M.P.

Transportul metropolitan pe linia Braşov – Tărlungeni va fi compensat pentru categoriile defavorizate de populaţie. Consiliul local al comunei Tărlungeni a aprobat acordarea unor compensaţii de la buget, astfel că operatorul regional va emite, începând din această lună, titluri de călătorie pentru toate categoriile de călători care beneficiază de reduceri şi gratuităţi. Modificările și completările aprobate de către Primăria Tărlungeni prin HCL nr.73/30.09.2021 au fost aprobate și de Asociația Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov prin Decizia Consiliului Director nr. 19/25.10.2021.

Elevii şi studenţii din Tărlungeni, susţinuţi să meargă la şcoală

Astfel, Consiliul Local Tărlungeni a decis să ofere gratuitate la abonamentele lunare tuturor elevilor şcolarizaţi în unităţi de învăţământ din comună, pe tot parcursul anului calendaristic, atât pe traseul de legătură cu Braşov, cât şi pe toate traseele metropolitane din interiorul localităţii. Pentru elevii care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu, Primăria va acorda o reducere de 89 de lei la abonamentul lunar pe traseul Braşov – Tărlungeni. Studenţii înmatriculaţi la Universitatea Transilvania, la facultăţi cu frecvenţă, şi care au vârste de până la 26 de ani și care au domiciliul în Tărlungeni, beneficiază de o reducere de 50% a abonamentului lunar pe traseul spre Braşov.

Vârstnicii cu pensii sub 1.800 de lei au călătorii gratuite spre Braşov

De asemenea, pentru persoanele cu handicap accentuat şi grav şi aparţinătorii acestora, călătoriile pe traseul Braşov – Tărlungeni vor fi gratuite. Gratuitate se acordă şi veteranilor şi văduvelor de război, dar şi urmaşilor eroilor-martiri şi luptătorilor din decembrie 1989. Vârstnicii din comună vor avea parte şi ei de o serie de facilităţi. Persoanele care au împlinit 65 de ani şi pensionarii, indiferent de vârstă şi cuantumul pensiei vor putea circula gratuit cu transportul metropolitan, în interiorul comunei. Pentru drumurile la Braşov, pensionarii cu venituri sub 1800 de lei primesc opt călătorii gratuite pe lună. De o reducere a abonamentului de călătorie beneficiază şi donatorii de sânge, care îl vor putea cumpăra la jumătate de preţ, adică 42,5 lei.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE