6.7 C
Braşov
AcasăSportReacții Șanta și Măldărășanu: FC Brașov, agonie în prelungiri

Reacții Șanta și Măldărășanu: FC Brașov, agonie în prelungiri

Autor: Adi MARICA

l Deși au făcut un meci bun, elevii lui Andrei Șanta au fost învinși de sibieni în prelungiri și au ajuns la cinci înfrângeri consecutive în campionat
l „Jucătorii nu trebuie să fie căzuți din punct de vedere psihic, nu există așa ceva “, spune antrenorul brașovean

FC Brașov a pierdut dramatic meciul cu FC Hermannstadt și a ajuns la cinci înfrângeri consecutive în campionat ! Brașovenii au revenit de la 0-1 după golul marcat de Buhăcianu plecat din offside, au egalat prin penaltiul transformat de Mihalcea, au avut și câteva ocazii de gol, prin Azzouzi și Sabău în două rânduri, însă gafa din final a portarului Daniel Mutu, ieșit neinspirat dintre buturi i-a costat scump.

Șanta, în lacrimi

La final, Andrei Șanta, aflat la al treilea eșec de când i-a luat locul lui Ilie Stan, a fost extrem de afectat de această înfrângere venită în prelungiri. Chiar dacă meciul s-a pierdut pe o gafă a portarului Mutu, Șanta și-a apărat elevul. ”Păcat, dar ăsta e fotbalul! Câștigi în minutul 90, pierzi în minutul 90, asta e frumusețea fotbalului! Lipsă de concentrare la golul primit în minutul 93? La cald, acum, nu pot să spun nimic, dar cred că Mutu nu a ales inspirat momentul ieșirii. Și eu am fost portar și nu ieșeam din poartă în prelungiri de maniera asta. Stăteam pe linia porții și culegeam ce puteam. Asta este, eu nu am să reproșez, asta a fost, pe moment, hotărârea lui. La noi, la portari, trebuie să iei o hotărâre într-o fracțiune de secundă, nu e ca la jucătorii de câmp.
Mă bucur că băieții s-au mișcat destul de bine, am dat gol, am mai avut și câteva ocazii… Un egal era echitabil, dar întotdeauna punctele se duc la ăia mai buni și mai sus în clasament, nu la săraci ca noi. Dacă nu era faza asta din minutul 93, se termina egal. Jucătorii nu trebuie să fie căzuți din punct de vedere psihic, nu există așa ceva. Trebuie să luptăm pentru fiecare minge din minutul 1 până la final”, a spus Andrei Șanta.


Măldărășanu: „Dumnezeu ne-a iubit încă odată!“

De cealaltă parte, antrenorul Marius Măldărășanu a spus după jocul de pe Tineretului că echipa sa obținut o victorie mare contra FC Brașov. A recunoscut însă că egalul ar fi fost mai degrabă rezultatul echitabil. „Declarațiile mele dinaintea meciurilor par clișee, dar asta e realitatea. Am spus că mă aștept la un meci greu la Brașov și așa a fost. Fiecare meci pe care îl vom avea în continuare va fi foarte greu. Campionatul Ligii a 2-a este, de câțiva ani, foarte puternic. După cum spunea și Toto (n.r. – antrenorul Andrei Șanta), orice echipă poate bate pe oricine. Am început bine, și, din păcate, la primul contraatac al lor, un pic, jucătorii s-au crispat. Nu știu ce să spun de faza penalty-ului. Unii spun că este ușor acordat, dar eu nu vreau să comentez arbitrajul. Trebuie să fim bărbați, asta le-am spus jucătorilor la pauză. Nu putem să primim gol pe dominarea noastră și apoi să și cădem mental. Cel mai important lucru în sport este să fii puternic mental pentru a realiza obiective mari. Dumnezeu ne-a iubit încă odată! Norocul ți-l faci și singur. Cred că echitabil era un egal. Pentru noi sunt trei puncte mari în lupta noastră. Îmi pare rău pentru Toto, îmi pare rău pentru Brașov, le țin pumnii de acum încolo”, a spus Măldărășanu. În runda a 13-a a Ligii a 2-a, FC Brașov joacă în deplasare la ”U” Cluj, luni, 8 noiembrie, pe Cluj Arena, de la ora 17:30.

FC Brașov – FC Hermannstadt 1-2 (1-1)

Au marcat: Mihalcea 25 -pen / Buhăcianu 20, Bejan 90+3
FC Brașov : D. Mutu – M. Burlacu, Gherghe, Al. Sabău, Dumbravă – Vl. Mihalcea (H. Popa 63), Drăgoi, Leonte ( Lascu 63), Vas. Constantin – Rz. Iorga (Mitroi 81) – El Azzouzi (Boția 81)
Antrenor: Andrei Șanta
FC Hermannstadt: Muțiu – Pantea, Fl. Bejan, I. Stoica, R. Opruț (Tomșa ‚46) – Baba Alhassan (C. Popescu ‚86), Mino Sota – Petrescu (Sîntean ‚78), I. Năstăsie (Plazonja ‚65), Al. Oroian (Balaure ‚46) – Buhăcianu
Antrenor: Marius Măldărășanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE