-3.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovNu și-au luat tichetele! Un nou protest al angajaților de la RIAL

Nu și-au luat tichetele! Un nou protest al angajaților de la RIAL

l Negocierea contractului colectiv de muncă, în ape tulburi

Aproximativ 50 de salariați ai RIAL Brașov, firmă aflată în subordinea Consiliului Local Brașov, au protestat vineri, în curtea societății, nemulțumiți că nu le-au fost plătite unele drepturi salariale. Unul dintre angajați, Petre Dragomir, a confirmat că salariații ar fi trebuit să își primească tichetele de masă și alte drepturi stabilite prin Contractul Colectiv de Muncă, până la data limită de 31 octombrie, lucru care nu s-a întâmplat până acum.

Angajații se gândesc să sesizeze ITM și vor să meargă și în instanță

„Data limită până la care trebuiau plătite aceste sume era 31 octombrie. Cum nu au am primit respectivele sume și nici nu avem promisiunea că se va întâmpla, am decis să organizăm acest protest”, a declarat Dragomir. Angajați vor acum să depună o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov. În plus, s-au strâns și semnături pentru ca în perioada următoare, angajații să deschidă și o acțiune în instanță  pentru a-și solicita drepturile cuvenite.   

Actualul contract de muncă expiră într-o lună

La RIAL sunt probleme și cu negocierea noului Contract Colectiv de Muncă, cel valabil în acest moment urmând să expire în 2 decembrie. „Noi solicităm de la RIAL solicita schimbarea reprezentantului salariaților din echipa de negociere a Contractului Colectiv de Muncă, după ce au apărut semnale ca acesta s-ar fi înțeles cu conducerea societății. Pentru schimbarea reprezentanților salariaților au fost strânse peste 50 de semnături”, a explicat Dragomir. Reamintim că salariații de la RIAL Brașov au organizat un protest și în primăvară, atunci când noul manager al societății a anunțat că se vor face restructurări și le-a cerut angajaților să accepte să fie plătiți conform unui program de patru ore pe zi. Tot atunci, managerul a anunțat că oamenii nu își vor primi bonusurile la salariu. Angajații au depus sesizări la Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov, iar managerul RIAL a renunțat la acest plan de reducere a cheltuielilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE