2.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovO invitație pentru vizitare: Un bilet unic pentru nouă muzee din Braşov

O invitație pentru vizitare: Un bilet unic pentru nouă muzee din Braşov

l Consiliul Județean a stabilit macheta pentru Biletul unic și prețul

Un bilet unic de vizitare va fi introdus de Consiliul Judeţean pentru mai multe instituţii de cultură din subordine, respectiv Muzeul Judeţean de Istorie – Casa Sfatului şi Bastionul Ţesătorilor, Muzeul de Etnografie Braşov şi cele trei secţii ale sale – Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului, Muzeul Etnografic Săcele şi Muzeul Etnografic „Gheorghe Cernea” Rupea, Muzeul de Artă Braşov, Muzeul „Casa Mureşenilor” – inclusiv Casa „Ştefan Baciu”. În şedinţa ordinară din 26 octombrie, Consiliul Judeţean Braşov a aprobat cuantumul Biletului unic de vizitare a instituțiilor muzeale din subordinea administraţiei publice judeţene. Adoptarea acestei hotărâri survine etapei de dezbatere publică a proiectului, realizată în urma aprobării Acordului de parteneriat între Judeţul Braşov şi cele patru muzee pe care le coordonează, cu tot cu secţiile externe ale acestora.

Plus două obiective care ţin de Muzeul Judeţean de Istorie

La cele nouă obiective muzeale deja stabilite vor fi adăugate încă două, din cadrul Muzeului Județean de Istorie Brașov, în momentul în care acestea îşi vor deschide porţile. Este vorba despre Secția Bastionul Graft de pe Aleea după Ziduri şi Muzeul Sportului şi Turismului Montan care este în curs de amenajare în clădirea Olimpia. Preţul aprobat pentru Biletul unic este de 25 de lei pentru adulţi, 20 lei pentru pensionari, 5 lei pentru copii şi 50 de lei pentru pachetul destinat unei familii formate din doi adulţi şi doi copii. Biletul unic de vizitare va avea o valabilitate de 15 zile, astfel încât cei care îl cumpără să aibă timp să viziteze toate muzeele, inclusiv cele de la Săcele şi Rupea.

Un mod de a promova toate muzeele din Braşov

Biletul unic de vizitare este o modalitate prin care Consiliul Judeţean încearcă să crească vizibilitatea muzeelor braşovene şi să asigure vizitatorilor un acces cât mai facil la acestea, pentru ca în final să şi crească numărul celor care intră pe poarta instituţiilor de cultură. „Biletul unic nu va fi destinat doar turiștilor, deoarece ne dorim să atragem și brașovenii în muzee. Prețurile sunt atractive pentru toate categoriile de vizitatori. În special prețurile pentru copii sunt foarte accesibile, tocmai ca să facilităm vizitarea muzeelor de către copii și grupurile școlare organizate, atunci când contextul pandemic va permite acest lucru. Cu ajutorul Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, am avut discuţii cu conducerile mai multor unităţi de învăţământ braşovene şi am constatat că există interes şi deschidere din partea cadrelor didactice atât pentru utilizarea Biletului unic, cât şi pentru oportunitatea desfăşurării unor ore în cadrul muzeelor noastre. După ce îl introducem pentru muzeele din subordinea Consiliului Județean, ne dorim să extindem sau să completăm Biletul unic cu încă un tip de bilet care să permită intrarea şi la alte obiective turistice din municipiul Brașov sau din județ”, a explicat vicepreşedintele CJ Braşov Szenner Zoltan, cel care coordonează activitatea instituţiilor culturale din subordinea administraţiei judeţene.

Macheta biletului a fost deja stabilită

Macheta pentru Biletul unic a fost deja definitivată şi urmează lansarea procedurilor de achiziţie a serviciilor de tipărire. Pentru început, acest tip de bilet se va putea achiziţiona doar în format fizic, de la oricare dintre muzeele aflate în subordinea Consiliului Judeţean Braşov. În paralel cu Biletul unic, muzeele braşovene vor continua să pună în vânzare actualele bilete individuale de intrare. „Prin intermediul Biletului unic de vizitare dorim să ne aliniem practicilor existente la nivelul instituţiilor de cultură internaţionale. Biletul unic de acces în muzee este utilizat în numeroase destinaţii turistice europene, fiind un instrument facil la dispoziţia turiştilor şi un foarte bun mijloc de promovare a tuturor instituţiilor cu specific muzeal, nu doar a celor foarte cunoscute publicului larg. Chiar şi în aceste condiţii dificile, marcate de criza sanitară, ne propunem ca judeţul Braşov să rămână destinaţia turistică numărul 1 a României în toate anotimpurile, iar din acest punct de vedere trebuie să creăm permanent atracţii noi, să le promovăm şi să creştem numărul de vizitatori care să treacă pragul muzeelor noastre. Astfel de noi atracţii ar putea deveni chiar anumite obiecte de patrimoniu pe care muzeele noastre le deţin, dacă vom şti să le punem în evidenţă specificitatea şi să le promovăm mai bine. Sperăm să reuşim acest lucru cu ajutorul Biletului unic şi muzeele noastre să devină cu adevărat puncte de atracţie turistică pentru români şi străini deopotrivă”, a spus, la rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE