4.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDN1 pe sectorul din Ghimbav va avea iluminat stradal nou, din noiembrie

DN1 pe sectorul din Ghimbav va avea iluminat stradal nou, din noiembrie

Autor: M.P.

Lucrările de iluminare a sectorului de drum naţional DN1 care trece prin Ghimbav vor fi reluate luna viitoare. Ele au fost începute, s-a realizat reţeaua electrică stradală însă nu au mai avansat, după ce administraţia locală a refuzat să semneze documentaţia de predare-primire pentru stâlpii livraţi de compania care desfăşoară contractul, pe motiv că aceștia nu se potriveau cerinţelor din caietul de sarcini. „Stâlpii aduși nu aveau dimensiunea prevăzută în contract. Erau mai scurți. De asemenea, au existat și alte diferențe față de caracteristicile prevăzute în contract. Noi am refuzat să primim acești stâlpi, iar în perioada 6 – 7 noiembrie, firma va aduce alți stâlpi, pe care îi va monta în cel mai scurt timp, având în vedere că rețelele de alimentare sunt realizate”, explicat primarul orașului Ghimbav, Ionel Fliundra.

Primii stâlpi nu se potriveau cu cerinţele contractuale

Noua livrare se potriveşte cerinţelor contractuale astfel că lucrările se vor relua la începutul lunii noiembrie. Contractul pentru modernizarea iluminatului stradal pe sectorul de DN1 care trece prin Ghimbav presupune o investiţie de 1,842 milioane lei (TVA inclus) şi este executat de o firmă din Târgovişte. Proiectul prevede instalarea a 95 de stâlpi metalici cu 136 de corpuri de iluminat, fiecare dintre ele cu module de comanda (telegestiune). La trecerile de pietoni se va face şi un iluminat suplimentar.

Panouri electrice care îţi arată viteza cu care se intră în localitate

Printr-un proiect suplimentar, la Ghimbav vor fi montate şi panouri electrice, la intrarea şi ieşirea din localitate, cu radare, astfel că şoferii vor putea vedea viteza maşinii dar şi alte mesaje din partea autorităţilor. O altă investiţie care vizează drumul naţional are în vedere amenajarea trotuarelor, cu granit, acolo unde configuraţia terenului permite. „Am fi putut să folosim parapete metalice, însă am optat pentru o soluție care să fie și estetică. Vom achiziționa și monta în jur de 1.000 de blocuri de granit. Acestea vor fi fixate în țevi metalice, iar pe ele vor fi puse ghivece pentru flori”, a explicar Ionel Fliundra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE