4.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovStationarul Astra al Spitalului Judeţean, primele cheltuieli pentru modernizare

Stationarul Astra al Spitalului Judeţean, primele cheltuieli pentru modernizare

Autor: M.P.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov pregăteşte modernizarea staţionarului Astra, o clădire obligată în ultimii ani să preia secţii grele şi aglomerate ale Pavilionului Central, aflat din 2016 în şantier. Prima etapă a acestei modernizări este cea a documentaţiilor pentru care administraţia judeţeană pune la bătaie o sumă importantă: 680.050 lei (809.260 lei cu tot cu TVA). Proiectul tehnic şi documentaţiile vor fi realizate în termen de opt luni de la atribuirea contractului.

Modernizarea clădirii include şi amenajările de siguranţă la incendiu

Licitaţia pentru identificarea firmei care să execute serviciile de proiectare tehnică şi de estimare a investiţiei a fost lansată deja pe platforma electronică de achiziții publice (SICAP). Intervenţiile asupra clădirii au în vedere reparații capitale, lucrări la structura de rezistență, refacerea tencuielilor interioare și exterioare, a sistemelor de captare a apelor pluviale, a grupurilor sanitare și a saloanelor, după cum este prins în caietul de sarcini al licitaţiei. De asemenea, vor fi înlocuite elementele de tâmplărie, instalaţiile electrice, instalaţiile de captare a apelor menajere şi instalaţiile de ventilare, iar clădirea va fi izolată termic şi va beneficia de centrale noi de încălzire. Caietul de sarcini include, de asemenea, şi executarea lucrărilor necesare pentru ca staţionarul Astra al Spitalului Judeţean să poată funcţiona respectând normele de securitate la incendiu.

Spitalul Judeţean îşi cumpără un ecograf de ultimă generaţie

În paralel primii paşi pentru modernizarea pavilionului Astra, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a lansat şi licitaţia pentru un nou echipament de înaltă performanţă. Este vorba despre un ecograf 3D / 4D de ultimă generație doppler vascular (carotidian) și transcranian doppler, cu o valoare estimată la 450.000 lei, fără TVA. În acest moment, SCJU nu deţine un astfel de echipament. „Achiziționarea unui nou ecograf de generație 2021, este prioritară. Acest lucru va ajuta medicii în diagnosticarea mai multor boli aflate în faze incipiente, ce nu pot fi identificate cu alte echipamente”, se arată în documentația aferentă licitației. După atribuirea contractului, din momentul emiterii comenzii, echipamentul va fi livrat în maxim 60 de zile, cu o garanţie de 24 de luni. Tot firma câștigătoare a re în sarcină să se ocupe şi de instruirea personalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE