6.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPrimăria caută un consultant care să verifice documentaţiile proiectului „Calea Verde a...

Primăria caută un consultant care să verifice documentaţiile proiectului „Calea Verde a Braşovului”, moştenit de Coliban de la administraţia anterioară

Autor: M.P.

Primăria vrea să evalueze proiectul „Calea verde a Braşovului”, moştenit de actuala administraţia din mandatul trecut. Pentru asta, Municipalitatea pune la bătaie aproape 50.000 de lei unui consultant care va fi ales în urma unui anunţ lansat în sistemul electronic de achiziţii publice. Consultantul va trebui să verifice documentaţiile tehnice existente pentru obținerea avizelor solicitate prin certificatul de urbanism, dosarele pentru investițiile noi, dar și alte documente.
Reamintim că, prin proiectul „Calea Verde a Brașovului” s-a obţinut o finanţare din fonduri europene anul trecut, pentru realizarea Studiului de fezabilitate și a cererii de finanțare pentru realizarea lucrărilor. Proiectul prevede crearea unei artere verzi a orașului, cu lungimea de aproximativ 25 km, care are să unească centrul orașului, Universitatea, Gara Mare, zonele mari comerciale și industriale/de business și zonele din apropierea ariilor rezidențiale. „Calea verde” ar urma să includă mai multe artere din oraș, respectiv Calea București, Bulevardul Saturn, str. Str. Zizin, Bulevardul 15 Noiembrie, Bulevardul Alexandru Vlahuță, Bulevardul Eroilor, str. Lungă, str. De Mijloc, Calea Făgărașului, str. Institutului (CATTIA). Acelaşi proiect are în vedere crearea unor piste pentru biciclete, triciclete și trotinete electrice, amenajarea de stații pentru închiriere biciclete. „Calea Verde a Braşovului” urmărește să realizeze și joncțiunea cu traseele de piste de biciclete existente sau în implementare și cu localități din Zona Metropolitană – Stupini, Sânpetru, Hărman (dezvoltarea imobiliară Coresi) și Săcele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE