4.8 C
Braşov
AcasăNationalMască obligatorie peste tot: Vacanță de 2 săptămâni pentru toate școlile

Mască obligatorie peste tot: Vacanță de 2 săptămâni pentru toate școlile

l Doar vaccinații pot circula noaptea

Președintele Klaus Iohannis a anunțat aseară noile decizii legate de pandemie. În lupta cu virusul SarsCov-2, specialiștii prezenți la Palatul Cotroceni au „ales” o variantă mai „ușoară” decât carantina dură cerută public de cei mai mulți epidemiologi din România. Rămâne ca Guvernul să prezinte, până vineri, toate detaliile legate de ce urmează începând de luni, în plus față de măsurile anunțate punctual de președinte. Iată, pe scurt, ce a declarat președintele la finalul ședinței de aseară:
„Am discutat despre vaccinare, despre școli și despre restricții.
Dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție e vaccinarea. Vaccinarea oprește pandemia. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu e așa. În vestul UE, unde lumea s-a vaccinat în masă, pandemia practic nu mai are impact. În partea noastră a UE e mai complicat.
În România s-a declanșat o adevărată catastrofă.
Dragi români, dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă.
Deci dragi români, vaccinați-vă dacă vreți să nu ajungeți la spital și la ATI. Nu îi credeți pe cei care vă mint că pățiți ceva dacă vă vaccinați.
Până atunci, până vă convingeți să vă vaccinați, din păcate e nevoie de restricții prin care să putem avea grijă de cei vulnerabili.
Școlile sunt puternic afectate. În mod normal, începând de lunea viitoare, ar fi vacanță pentru cei mici. Am decis azi ca vacanță să fie valabilă pentru toate clasele timp de 2 săptămâni – gimnaziu, liceu, generală.
Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot, interior și exterior, și în târguri, și la cinema, și dacă vă plimbați pe stradă.
Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții care vor intra luni în vigoare.
Guvernul va decide cel târziu vineri ce restricții intră în vigoare după ce experții vor stabili cu toate detaliile aceste norme.
Exemple: va fi restricționată circulația noaptea, cu excepția celor vaccinați și a celor cu treabă legitimă.
În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții.
Până atunci, vă doresc tuturor multă sănătate.”

2 COMENTARII

  1. Dacă atunci când erau la școală, dați-mi voie să vă spun că scoalaceta un fel de adăpost zilnic pentru elevi, se infectau..păi cand vor sta 14 zile pe străzi, prin parcuri ,pe la unul.pe la altul să vezi infectați cu duiumul …!!..cretinii a se citi părinții vor pleca cu ei pe valea prahovei, prin poiană, pe la bran.. va fi un balamuc organizat de președinte!!…

    • Ai dreptate !!!
      Sau presedintele Johannis este un dobitoc, sau intentioneaza sa prabuseasca tot ceea ce inseamna scoala; culmea….. el parca a si uitat ca a fost profesor! Dar, poate ca si atunci nici macar nu l-a interesat de elevi, ci doar banii pe care i-a castigat de pe urma lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE