4.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovLucrări de peste 9 milioane de lei, pentru a repara alunecarea de...

Lucrări de peste 9 milioane de lei, pentru a repara alunecarea de teren de pe DJ104J Boholţ – Galaţi (Făgăraş)

Autor: M.P.

Consiliul Judeţean Braşov a desemnat firma care se va ocupa de proiectarea tehnică şi execuţia lucrărilor de consolidare a drumului judeţean DJ 104J Galaţi – Calbor – Boholţ, care a suferit în trecut o alunecare importantă de teren. Lucrările vor fi executate de Strabag, companie care a fost declarată câştigătoare, din cele cinci care au ofertat contractul, venind cu valoarea de 9.004.826,61 lei fără TVA (10,715 milioane cu TVA), în condiţiile în care valoarea totală estimată de autoritatea contractantă a fost de 12.061.553,59 lei fără TVA. “Avem un constructor capabil să realizeze lucrările în cele mai bune condiţii şi estimez că la finele anului viitor am putea vedea această investiţie finalizată”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Drumul asigură legătura între satele din Beclean şi municipiul Făgăraş

În acest caz este vorba despre un drum important pentru zona Făgăraşului, pentru că, în momentul de faţă, localnicii nu dispun de o cale de acces spre municipiu şi spre nordul judeţului care să poată fi utilizată în condiţii normale. Drumul este deteriorat, cu denivelări, tasări ale structurii asfaltice şi crăpături accentuate, care îngreunează circulaţia şi pun la grea încercare îndemânarea şoferilor. DJ 104 J este situat la nord de Făgăraş, pe dreapta Oltului şi asigură legătura satelor Boholţ şi Calbor din comuna Beclean, cu cartierul Galaţi din Făgăraș, fiind singura rută pe care locuitorii din zonă o pot folosi atât pentru a ajunge în municipiul Făgăraş şi implicit la DN 1, cât şi pentru a se deplasa spre Rupea.

Constructor cu trei subcontractori

Firma câştigătoare propune trei subcontractanţi: SC Zublin Romania SRL, care va realiza 24,24% din lucrările incluse în contractul de proiectare şi execuţie, SC GG Tehnic Proiect SRL, care îşi asumă realizarea a 3,33% din contract, şi Connexion Group SRL, care va îndeplini 1,11% din contract. Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea, execuţia şi asistenţa tehnică pentru reabilitarea drumului judeţean DJ 104 J, respectiv refacerea a două segmente rutiere afectate de alunecări de teren: unul situat la kilometrul 7+850, iar celălalt existent între kilometrii 9+600–10+300, ceea ce înseamnă o porţiune în lungime de 700 de metri. Contractul include atât costurile cu elaborarea proiectului tehnic, verificarea documentaţiei şi asistenţa tehnică a proiectantului, cât şi cele privind execuţia investiţiei de bază, amenajarea terenului, amenajările pentru protecţia mediului, relocarea reţelelor de utilităţi, organizarea de șantier, dar şi alte cheltuieli conexe. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE