0.5 C
Braşov
AcasăStiri BrasovNu e corn și lapte la Brașov: Primăria Braşov a relansat licitaţia...

Nu e corn și lapte la Brașov: Primăria Braşov a relansat licitaţia pentru produsele de panificaţie şi fructele elevilor

Autor: Mihaela Parghel

l Doar o ofertă pentru lapte ”bio”, niciuna pentru mere și corn

Elevii din municipiul Braşov nu beneficiază nici acum, la o lună de la începerea anului şcolar, de produsele de panificaţie, laptele şi fructele care ar trebui puse la dispoziţie prin programul naţional cunoscut sub numele de „Cornul şi laptele”. Primăria municipiului Braşov a lansat licitația pentru alimentele destinate elevilor abia după începerea anului şcolar, iar procedurile nu au mers prea simplu, astfel că, în momentul de faţă, Municipalitatea are de evaluat doar o ofertă pentru lotul referitor la furnizarea de produse lactate. Pentru produsele de panificaţie şi pentru fructe, licitaţia a fost anulată, în lipsa unor oferte ferme şi a fost reluată abia săptămâna trecută, pe data de 14 octombrie.

Primăria a renunţat la punctajul în plus pentru „produsele locale”

Ofertele pentru cele două loturi, de produse de panificaţie şi pentru mere, sunt aşteptate până la 2 noiembrie 2021. Valoarea estimată a contractului este de 2,680 milioane lei fără TVA, din care 1,888 milioane lei pentru produsele de panificaţie şi 796.807 lei pentru fructe. Faţă de licitaţia anterioară, la care nu a fost înregistrată nicio ofertă, acum Primăria Braşov a mai redus din „pretenţii”, renunţând la unul dintre criteriile cu care chiar viceprimarul Flavia Boghiu s-a lăudat la momentul respectiv: acordarea unui punctaj suplimentar pentru producătorii locali – cei care deţin exploataţia de origine sau punctul de comercializare a produselor la mai puţin de 75 de kilometri de Braşov. Acest criteriu nu se mai regăseşte acum în caietul de sarcini.

Licitaţia pentru şcolile din municipiul Braşov a fost lansată după începerea anului şcolar

Reamintim că, pentru elevii din şcolile din judeţ, exceptând cele din municipiul Braşov, programul de acordare a laptelui, produselor de panificaţie şi a fructelor este derulat de Consiliul Judeţean. Pentru municipiul Braşov, programul a fost preluat de Primărie, printr-o hotărâre aprobată de Consiliul Local în iulie 2021. În Program, de produsele de alimentaţie vor beneficia preşcolarii din grădiniţele cu program normal de patru ore de stat autorizate/acreditate şi particulare acreditate şi de elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular. Beneficiarii primesc corn (două zile pe săptămână) şi biscuiţi uscaţi (trei zile pe săptămână), lapte UHT (de două ori pe săptămână), iaurt (o dată pe săptămână) şi mere (de două ori pe săptămână).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE