12.5 C
Braşov
AcasăStiri BrasovBlocajul continuă: Organigrama Primăriei Braşov a picat din nou la vot

Blocajul continuă: Organigrama Primăriei Braşov a picat din nou la vot

l Pătrașcu: „Să facem dezbatere publică!“

Noua organigramă a Primăriei Braşov, reorganizată cu mai multe direcţii şi servicii şi cu 65 de posturi în plus, a picat încă o data la vot, în Consiliul Local. Propunerea a întrunit 12 voturi „pentru”, din partea consilierilor USR, în timp ce PNL şi PSD, care au împreună 15 voturi, au optat la fel ca miercurea trecută, să nu susţină modificarea.
După şedinţa ordinară de săptămâna trecută, unde a stârnit aprinse dispute, proiectul iniţiat de primarul Braşovului a revenit ieri în discuţie, într-o şedinţă extraordinară ce a avut pe ordinea de zi doar acest punct. La şedinţa convocată vineri chiar de el, primarul a lipsit însă, transmiţând că are o problemă medicală.
În acest context, prezentarea organigramei a fost făcută de viceprimarul Flavia Boghiu, care a amintit de înfiinţarea unui Birou Unic de Autorizări, care să îi scutească pe cetăţeni de mai multe drumuri la instituţiile publice, de înfiinţarea departamentului de parcări, care va gestiona parcările publice, inclusiv ridicarea maşinilor parcate ilegal, dar şi de înfiinţarea Direcţiei de Educaţie, Sport şi Recreere. „În acest moment nu avem în primărie nici o structură care să asigure aceste servicii, care reprezintă o obligație a autorităților locale. Nu avem în Primărie nici o persoană care să se ocupe de relația cu școlile, în contextul în care avem în plan să implementăm mai multe programe educaționale”, a declarat Flavia Boghiu.

Consilierii PSD, nemulţumiţi de distribuţia noilor posturi

Social-democraţii din Consiliul Local Brașov au fost la fel de vehemenţi ca și săptămâna trecută în decizia de a respinge proiectul primarului. Prin vocea liderului de grup, Lucian Pătraşcu, ei au explicat că efortul financiar de 1,2 milioane de euro pentru această reorganizare, cu 65 de posturi în plus, nu este suficient de eficientă. Consilierii PSD dau exemplul investiţiilor unde nu este normal să nu fie propus niciun post în plus, „având în vedere că Brașovul este un oraș care are nevoie de proiecte, de investiții și de oameni în măsură să lucreze pentru acest capitol. Vom ajunge la finalul anului, mai sunt doar câteva luni și vom constata existența unui excedent bugetar, practic banii pentru investiții nefiind folosiți”, a spus Lucian Pătrașcu. „Să luăm şi exemplul concret al Direcției Arhitect Șef, acolo unde în cadrul Serviciului Autorizări Construcții (serviciul care emite autorizațiile de construcție, n.r) se propune înființarea unui singur post, iar pentru Serviciul Amenajarea Teritoriului (serviciul cel care emite certificatele de urbanism) nu se propune nici măcar un post nou. Cum se dorește binele brașovenilor și eficientizarea serviciilor din cadrul Primăriei, când chiar pentru punctele forte, acolo unde este cea mai multă activitate, nu se doresc angajați mai mulți?” a continuat Pătrașcu. Consilierul PSD a propus ca noua organigramă a Primăriei să intre în dezbatere publică, astfel încât orice locuitor al Brașovului să poată să își dea cu părerea în legătură cu numărul de angajați necesari pentru bunul mers al lucrurilor în oraș.

Viceprimarul Sebastian Rusu: Direcţia Tehnică este un mamut

Nici consilierii PNL nu au fost mulţumiţi de distribuirea posturilor pe diferite direcții, dând exemplul Direcţiei Tehnice, care până nu demult era în subordinea sa. „La această direcție nu văd nici un post suplimentar. La Urbanism, la fel, nu văd o suplimentare a numărului de posturi care să ducă la o îmbunătățire reală a activității. Direcția Tehnică nu este un mamut. Pe de altă văd că se înființează direcții generale care au în subordine câte o direcție, Normal ar fi ca o astfel de direcție să aibă în subordine câte două direcții”, a declarat Sebastian Rusu. In replică, viceprimarul Flavia Boghiu i-a informat pe consilieri că în primărie sunt posturi neocupate, pentru că nimeni nu s-a prezentat sau nu a luat concursul.

Primarul a replicat. Pe Facebook

Deși bolnav, Allen Coliban a comentat , după ședință, ceea ce se întâmplă în Consiliul Local în urma schimbării majorității din USR-PNL, în PNL-PSD:
„Ani de zile, am urmărit politica de la distanță, sperând că va veni vremea când politicienii vor înţelege că politica este despre binele comun, nu despre interesele proprii. Am fost votant liberal, pentru că am crezut că liberalismul este singura cale prin care țara noastră se va dezvolta și va ajunge la nivelul standardului de viață din Europa. Ca atâția alți votanți liberali, am pus ștampila pe partidul care spunea că ne reprezintă și am fost în mod repetat dezamăgit de penuria de lideri și de încrengătura de interese. Pe acest fond, de lipsă de opțiuni reale și de nevoie acută de reformă, au apărut partidele noi – întâi USR, apoi PLUS – devenind principala forță reformatoare a României. „Ne-ați furat voturile” a fost reacția ostilă a multor lideri PNL, ratând să înțeleagă semnalul puternic dat de electorat – nevoia de reforme. Însă, în politică, dacă nu înțelegi ce îți transmite electoratul la vot, te afli pe drumul spre irelevanță.
Criza PNL-ului se vede cu ochiul liber, atât la nivel național, cât și local – două fețe ale aceleiași monezi. Prea multă politică și prea puțină administrație, nimic din reformele promise românilor. Resentimente și înjunghieri pe la spate în relația cu USR PLUS. Alianțe ascunse, însă din ce în ce mai fățișe, cu PSD. După ce săptămâna trecută au votat un președinte de ședință al Consiliului Local din partea PSD, refuzând să voteze propunerea USR PLUS în lipsa unei propuneri proprii. După ce au blocat săptămâna trecută proiecte importante pentru brașoveni venite chiar din partea brașovenilor – cum a fost parcul de skate, bike și role, astăzi au repetat acest lucru, votânt cot la cot cu PSD în încercarea de a bloca aparatul primarului.
Și totuși… există suficienți oameni buni în PNL. Oameni care înțeleg că viitorul este al reformelor și al dezvoltării României și nu unul al politicii alături de PSD. Oameni care sunt îngrijorați de traiectoria pe care PNL s-a înscris. Oameni interesați de rezultate, nu politruci. Viitorul României pentru următorii 7 ani de zile depinde de capacitatea acestor lideri din PNL de a se impune și de a se face auziți. Alegerea PNL ar trebui să fie simplă: fie alături de PSD, ajutându-i să revină la putere, fie parteneri onești cu USR PLUS și alături de cei care ne-au votat, pentru reformarea societății românești.
Concret, Florin Cîțu și-a încălcat repetat promisiunile din acordul de alianță și mai este prim-ministru doar cu sprijinul direct al PSD. La Brașov, PNL duce o luptă subterană la nivel executiv în detrimentul cetățenilor, de sabotaj și de colaborare cu PSD, motiv pentru care i-am retras viceprimarului multe dintre atribuții.
Acum, în cârdășie cu PSD, se scufundă în penibil încercând să blocheze proiecte importante ale comunității. Evident, nu vor reuși – cu un aparat mult subdimensionat, voi duce la bun sfârșit programul cu care am venit în fața brașovenilor. În următoarele săptămâni, adevărații lideri din PNL vor trebui să aleagă – fie devin parteneri ai noștri și ai brașovenilor în acest demers, fie se scufundă în penibil, schimbându-și votul de la o ședință la alta, în încercarea puerilă de a bloca orice.
Este evident ce își dorește electoratul, vor fi oare suficiente urechi care să îl audă?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE