4.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUnitatea va avea 968 de paturi: Primăria Braşov aşteaptă SF-ul Spitalului...

Unitatea va avea 968 de paturi: Primăria Braşov aşteaptă SF-ul Spitalului Regional

Autor: Mihaela Parghel

l Nu e clar încă de unde vin banii

Până la 15 octombrie, Primăria Braşov va avea la îndemână studiul de fezabilitate pentru Spitalul Regional de Urgenţă Braşov, care va fi construit la Bartolomeu, a anunţat primarul Allen Coliban. Documentul a fost realizat în parteneriatul dintre Primăria Braşov şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu care municipalitatea încă mai colaborează, a precizat Coliban. „Nu vă luați după cei care nu știu ce vorbesc. Consultanții de la BERD se ocupă de acest proiect și nu avem nicio problemă în ceea ce privește colaborarea”, a declarat primarul, care a ţinut astfel să înlăture unele zvonuri apărute însă tot pe fondul lipsei de informaţii dinspre administraţia locală.

Coliban: Rolul primăriei scade după ce livrăm documentaţia

Numărul de paturi despre care se discută, în cazul noului spital regional este 968, spune Coliban, care susţine că acest spital al Braşovului „a prins trenul” celor trei spitale regionale finanţate de la stat”. În acest context, rolul primăriei Braşov, în construirea noului spital va scădea semnificativ, după livrarea documentaţiilor specifice şi a terenului cu toate sistematizările necesare, susţine Allen Coliban. „După ce sunt finalizate aceste lucruri, rolul nostru în acest demers scade. Statutul, finanțarea sau alte chestiuni tehnice sunt aspecte ce țin de minister. Acest spital a pris trenul celor trei spitale regionale, astfel că provocarea ministerului este să identifice resursele pentru finanțarea celor patru unități sanitare. Vorbim de un spital regional și nu cred că este corect ca numai brașovenii să plătească această investiție”, a declarat Coliban.

Spitalul Regional este pe lista extinsă a celor care pot primi finanţare prin PNRR

Trebuie reamintit însă că, la vizita fostului ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă (USRPLUS), s-a semnat la Braşov un acord tripartit, între Primărie, Consiliul Judeţean şi Ministerul Sănătăţii. În respectivul acord nu este subliniată obligaţia ministerului de a găsi finanţare pentru acest proiect. În prezent, Spitalul Regional de la Braşov este inclus în lista extinsă a proiectelor care pot atrage finanţare prin Programul de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), dar este puțin probabil că va fi inclus în finanțarea despre care vorbim din cauză că proiectul nu va putea fi terminat până în 2026, așa cum prevăd obligațiile asumate de Guvern la semnarea documentelor de aprobare a PNRR. La vizita fostului ministru Mihăilă, aceasta vorbea, pentru Regionalul de la Braşov de o aplicaţie pe Programul Operaţional Sănătate 2021- 2027, nicicum prin PNRR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE