6.9 C
Braşov
AcasăCititori(P) Renovare cu buget redus: 4 idei inteligente

(P) Renovare cu buget redus: 4 idei inteligente

Atunci când renovezi, încerci să îți oferi prin intermediul casei tale, un plus de confort. Bugetul însă este de cele mai multe ori cel ce dictează anumite direcții, iar în unele cazuri se poate întâmpla ca acesta să te determine să renunți la confort. Iată însă câteva idei inteligente de renovare cu bani puțini sau care reprezintă investiții pe care să le faci o singură dată.

Oferă-ți confortul de a beneficia oricând de apă caldă

Apa caldă ne este necesară oricând, iar pentru a nu fi nevoit să aștepți pentru a o folosi sau chiar să consumi resurse în mod inutil, îți poți instala un boiler. Astfel, daca vrei apa calda la orice ora cumpara un boiler care să se potrivească nevoilor tale de consum și oferă-ți așadar un plus de confort.

Boilerele sunt deosebit de avantajoase deoarece nu vei mai fi dependent de rețeaua centralizată de apă și nu va mai trebui să aștepți, iar consumurile sunt mici și te vor ajuta în același timp să economisești.

Tot ceea ce ai de făcut este să cauți modelul de boiler de care ai nevoie și să te documentezi în prealabil cu privire la caracteristicile acestuia, astfel încât beneficiile să se vadă aproape imediat, sporindu-ți implicit și confortul.

Aplică o vopsea lavabilă

Dacă nu vrei să schimbi culoarea camerei în fiecare an și dacă nu vrei să fii nevoit să zugrăvești după fiecare mic incident la nivelul pereților, folosește mai bine o vopsea superlavabilă, pe care să o poți curăța cu ușurință. În acest fel renovezi eficient, fără să cheltui foarte mulți bani, iar efectele sunt pe termen lung, pentru că nu va mai fi nevoie să aloci un buget suplimentar pentru orice pată.

Izolează locuința

Una dintre cele mai bune soluții de renovare pentru tine și pentru locuința ta este izolarea acesteia. Izolația casei îți aduce un plus de confort și te ajută să păstrezi un climat interior potrivit pentru tine. Rolul izolației este acela de a menține căldura la interior, reducând astfel disconfortul creat de punțile termice.

Pierderea căldurii în timpul iernii este o problemă care afectează foarte multe locuințe, iar în acest sens poți face un audit al clădirii sau poți opta pentru o izolație de calitate, care să aibă menirea de a te feri de frig. Pentru aceasta poți folosi vata minerală sau polistirenul și poți izola locuința fie la interior, fie la exterior, în funcție de dispunerea structurală a acesteia.

Apelează la pardoseli intermediare

Dacă vrei să te bucuri de aspectul parchetului, însă camerele în care îți dorești să îl instalezi nu permit acest lucru, atunci poți opta pentru gresie cu aspect de parchet. În același timp, dacă vrei o pardoseală caldă cu aspect de parchet, atunci vinilul modular poate fi cea mai potrivită soluție pentru tine. De asemenea, vinilul poate fi achiziționat și la sul și este de reținut faptul că pentru montajul acestuia nu vei avea nevoie decât de un adeziv puternic și de un substrat curat.

Aceste tipuri de pardoseli nu sunt scumpe, însă îți pot oferi avantaje pe termen lung de care tu să te poți bucura. Vei vedea că ele nici nu necesită mentenanță sau produse speciale pentru curățare, de aceea s-ar putea să fie o soluție potrivită pentru tine.

Casa ta, ca și tine, merită mereu un facelift. Ca să nu fii nevoit să cheltui foarte mulți bani și pentru a nu fi nevoit să faci aceste lucrări în fiecare zi ar trebui să știi că există soluții care te pot ajuta.

Ia în calcul aceste idei smart și pune-le în aplicare, astfel încât să te poți bucura de o casă primitoare și confortabilă, exact pe gustul tău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE