10.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovJocurile Răcădăului, eveniment în aer liber pentru copii, părinţi şi bunici

Jocurile Răcădăului, eveniment în aer liber pentru copii, părinţi şi bunici

Fundația Comunitară Brașov propune Municipalității un nou eveniment care să implice în activități sportive locuitorii orașului. „Jocurile cartierului Răcădău” sunt planificate pentru data de 2 octombrie, însă până atunci, Consiliul Local Braşov, care se va reuni azi în şedinţă ordinară, trebui să voteze în favoarea acordului cu Grupul de Iniţiativă Răcădău. Pro-punerea organizatorilor este ca evenimentul să aibă loc în 2 octombrie 2021, între orele 11:00 – 14:00, în Parcul Trandafirilor. Deocamdată nu a prezentat şi un „plan B”, în cazul în care vremea nu va fi favorabilă, având în vedere că toate activităţile sunt programate să aibă loc în aer liber.

Jocuri în parcul Trandafirului

Evenimentul este realizat cu ajutorul Fundației Comunitare Brașov, cu finanțare din Fondul Sportul pentru toți – pilonul Jocurile Cartierului, finanțat de Decathlon România. Conform proiectului de hotărâre care va fi supus aprobării în Consiliul Local Municipalitatea, în calitate de partener, va pune la dispoziția organizatorilor, gratuit, domeniul public necesar pentru desfășurarea acestui eveniment. Sub sloganul ,,Jocurile olimpice s-au terminat doar la televizor! În Răcădău, flacăra olimpică și entuziasmul ard în noi neîncetat!”, organizatorii le propun celor mici și mari activități sportive, concursuri și jocuri recreative, prin care să redescopere beneficiile mișcării. Astfel, de la ora 11:00 la ora 14:00, în Parcul Trandafirilor, atât pe zona verde, cât și pe aleea principală, copiii, părinții și bunicii vor putea opta pentru de jocuri de volei, badminton, frisbee, fotbal (îndemânare), săritul elasticului, yoga, pilates. Pentru cei mai mici vor fi exerciții de baby-gym și desene pe asfalt. Vor exista, de asemenea, competiții de șah și table în parc, dar şi concursuri distractive pentru familii și prieteni: alergat în sac, lingura de lemn cu ou, cursa cu obstacole.

Accesul este liber, respectând normele privind COVID-19

De la 13:00 la 16:00, zona peretelui colorat Magnolia va fi dedicată competițiilor și jocurilor de baschet, tenis cu piciorul, trotinete, role, biciclete, darts. Aici, cei mai îndemânatici dintre practicanții sporturilor sunt invitați să-și dovedească măiestria. De la 11:00 la 15:00 se desfășoară Quest-ul: parcurgerea unui traseu în Răcădău, cu harta în mână, în care participanții vor trece printr-o serie de puncte de interes local. Cei care vor reuși să termine acest traseu până la ora 15:00 vor participa la o tombolă cu premii. Sunt invitate la descoperirea cartierului, prin mers pe jos, sănătos, persoane de toate vârstele. Accesul este liber, indiferent de vârstă și de condiție fizică, iar înscrierea se va face în ziua evenimentului, direct la locul de desfășurare a activităților, respectând normele legale în vigoare privind COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE