5.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDe la interimar, la permanent. Julieta Gîrbacea a câștigat concursul de director...

De la interimar, la permanent. Julieta Gîrbacea a câștigat concursul de director general al DGASPC Brașov

De la 1 octombrie, Julieta Gîrbacea va prelua postul de director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cu un mandat „plin”. Aceasta a condus şi până acum instituţia, însă printr-o numire pe termen limitat. În urmă cu o săptămână Julieta Gîrbacea a câştigat concursul pe post, organizat de Consiliul Judeţean Braşov, după cum a anunţat preşedintele Adrian Veştea.

Julieta Gîrbacea a condus şi până acum DGASPC

Ieri, Adrian Veştea a semnat propunerea numire în funcţie a Julietei Aurelia Gîrbacea care va conduce, din postura de director general, Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov. În urma desfăşurării concursului, Julieta Gîrbacea a fost admisă în această funcţie, mandatul ei urmând să înceapă oficial la 1 octombrie. „Primul obiectiv pe care mi-l propun este continuarea procesului de dezinstituţionalizare a activităţii de protecţie a copilului, prin desfiinţarea centrelor mari şi înlocuirea lor cu case de tip familial – ceea ce am reuşit deja să realizăm pe componenţa de asistenţă socială. Totodată, îmi doresc să accesăm fonduri europene pentru dezvoltarea şi diversificarea serviciilor sociale pe care DGASPC Braşov le asigură, venind astfel atât în sprijinul nevoilor beneficiarilor noştri, cât şi ale societăţii în ansamblu. De asemenea, voi pune în aplicare Planul de Acţiune aprobat de Consiliul Judeţean Braşov pentru DGASPC şi voi respecta strategiile de la nivel naţional în domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului”, a spus Julieta Gîrbacea.

Adrian Veştea: DGASPC este o instituţie mare, care are nevoie de reformă

Julieta Gîrbacea este licenţiată în socio-psihopedagogie la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi şi are un master în consiliere psihologică şi educaţională. Activitatea sa în domeniul asistenţei sociale a început în anul 2000, la Autoritatea Tutelară, iar din 2005 îşi desfăşoară activitatea în cadrul DGASPC Braşov. A urcat toate treptele ierarhice, fapt care i-a permis ca din 23 aprilie 2019 şi până în prezent să exercite funcţia de director general interimar al acestei instituţii. „DGASPC este o instituţie mare cu o activitate complexă, care are nevoie de reformă, de o schimbare a modului în care abordăm acest domeniu. Sunt convins că doamna director va lua toate măsurile necesare pentru implementarea strategiei naţionale privind restructurarea centrelor de plasament”, a spus, la rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE