6.6 C
Braşov
AcasăNationalA doua moțiune: Și PSD a depus o moțiune de cenzură împotriva...

A doua moțiune: Și PSD a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

l Ciolacu: „Invit colegii de la USR PLUS și AUR să voteze această moțiune”

Partidul Social Democrat a depus ieri o moțiune de cenzură semnată de 157 de parlamentari PSD. Moțiunea are titlul „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor! Jos Guvernul Cîțu!”. Potrivit informațiilor din USR PLUS, parlamentarii partidului vor vota orice moțiune va ajunge la vot. Decizia PSD de a depune o moțiune de cenzură vine după ședință CCR, unde judecătorii Curții au stabilit că în cazul moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR a fost încălcată procedura. CCR a admis sesizarea guvernului și a constatat că există conflict constituțional. S-a reținut că din vina Parlamentului, obligația derulării în condiții constituționale nu s-a respectat. Decizia a fost luată în unanimitate. După ce a constatat existența conflictului, Curtea a stabilit că Parlamentul trebuie să dezbată moțiunea depusă și să-și exprime opinia prin vot, conform principiului colaborării loiale între instituțiile statului, susțin surse de la Curtea Constituțională. „Invit colegii mei de la USR PLUS și AUR să vină să voteze această moțiune. Propunem un calendar strâns: joi citirea moțiunii și luni vot pentru ca Guvernul Cîțu să plece cât mai repede. Nu mai are rost să ne ascundem după o moțiune neconstituțională”, a declarat președintele PSD Marcel Ciolacu. După depunerea moțiunii, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat că singura soluție pentru PSD sunt alegerile anticipate. „Am depus o moțiune legală cu 157 de semnături ale PSD. Să vedem această moțiune la vot. Știu că e congres la USR PLUS, dar au spus că vot vota moțiunea. Dacă moțiunea trece, președintele trebuie să intre în rolul de mediator. Noi, în acest moment, vedem o singură soluție: alegeri anticipate”, a declarat Sorin Grindeanu.

Moțiunea de cenzură a PSD va fi votată săptămâna viitoare

Conducerea Parlamen-tului a decis ieri, în unanimitate, să supună la vot moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîțu. Moțiunea depusă ieri va fi citită joi și dezbătută și votată săptămâna viitoare, marți, la ora 12. În același timp, Biroul Permanent Reunit a decis să nu stabilească un calendar pentru moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR. În legătură cu moțiunea de cenzură USR PLUS-AUR, conducerea Parlamentului a decis să aștepte motivarea Curții Constituționale.

Florin Cîțu: PNL nu va mai negocia cu USR PLUS dacă votează o moțiune de cenzură împotriva Guvernului

„PNL rămâne ferm în spatele președintelui și premierului în această perioadă. Îi așteptăm pe cei de la USR să vină să discutăm și să mergem cu această coaliție mai departe, dar vom trage linie în momentul în care cei de la USR vor vota o moțiune alături de PSD sau AUR. În acel moment PNL nu va mai negocia cu cei de la USR. Rămânem deschiși colaborării cu cei de la USR până în momentul în care vor vota o moțiune împotriva Guvernului”, a declarat ieri Florin Cîțu, după ședința Biroului Executiv al PNL, din Parlament. Acesta a spus că BEx PNL a luat decizia de a forma două echipe de negocieri, la Camera Deputaților și la Senat, pentru a păstra majoritatea în Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE