7.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovRemarcat de Zoran Savic: Luca Illes a prins un transfer uriaș la...

Remarcat de Zoran Savic: Luca Illes a prins un transfer uriaș la Partizan Belgrad

l Baschetbalistul (Luca Illes 14 ani) a făcut pasul de la ACS Transilvania Brașov către celebra grupare din Serbia

Un puști minune din baschetul românesc, Luca Illes (14 ani), a făcut pasul la Partizan Belgrad. Luca, bănățean la origini, a fost adus în 2018 la Brașov de antrenorul Zeljko Bubanja. Progresul puștiului a fost remarcabil și, încă de acum doi ani, Luca a intrat în vizorul celor de la Partizan. Cum sezonul trecut a fost compromis în mare parte de pandemia de Coronavirus, oficialii celor două cluburi, Transilvania Brașov și Partizan Belgrad, au semnat actele de transfer în acestă vară. Sportivul a fost lăsat să plece gratis la Belgrad unde va avea șanse mari să-și croiască o carieră în baschetul adevărat. „Am fost de acord să-l transferăm definitiv la un club de mare tradiție în baschet. Sunt convins că la Partizan va confirma, e talentat, silitor, un jucător cum rar găsești. Eu spun că acest transfer este una dintre cele mai importante mișcări la nivelul sportului juvenil. Să dai un jucător unui club cum este Partizan Belgrad reprezintă ceva foarte, foarte important. Este o mândrie, dar și o mare bucurie, care confirmă faptul că Transilvania Brașov este unul dintre cele mai importante cluburi de juniori din centrul țării și nu numai, unde se lucrează cu pasiune și profesionalism, iar rezultatele, atât cele ale echipelor, dar și cele date de valoarea individuală a jucătorilor, se văd. Îi mulțumesc lui Luca pentru că a făcut parte din echipa noastră, îi doresc mult succes mai departe și am convingerea că va ajunge un nume de referință în baschetul profesionist”, a spus Marius Fetti, manager al ACS Transilvania Brașov.

A debutat la echipa U 16 a României

Sub îndrumarea antrenorului Zeljko Bubanja, Luca Illes a câștigat cu Transilvania Brașov o medalie de argint (2021) și una de bronz (2020) în Campionatele Naționale de juniori ale României, fiind deja convocat pentru naționala sub 16 ani a țării noastre. Considerat o mare speranță a baschetului românesc, Luca Illes a fost MVP și component al „primului 5” la turneul final al Campionatului Național U14.
Luca Illes a fost convocat deja la lotul României U 16 de către selecționerul Marcel Țenter. „Luca este un jucător cu mare potențial pentru România. În ciuda vârstei, el arată o maturitate extraordinară în joc, are un fizic foarte bun și o tehnică excelentă. Pentru mine nu contează foarte mult vârsta. O să aleg jucătorii în funcție de talent și de ce pot arăta în teren”, spunea Țenter.

„Voi ajunge un jucător mare“

Luca Illes visează să ajungă în baschetul profesionist și spune că deja s-a adaptat în Serbia. „N-a fost prea greu, la Partizan am colegi foarte buni, iar atât ei cât și toți cei care au grijă de noi aici fac să nu ne lipsească nimic. A fost o perioadă foarte frumoasă la Transilvania Brașov, toată lumea m-a primit bine și m-am simțit ca acasă. Am făcut acum un nou pas și sper că voi ajunge un jucător mare”, a precizat Luca Illes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE