3.4 C
Braşov
AcasăCititori(P) Cum să obții un împrumut rapid chiar și dacă nu ai...

(P) Cum să obții un împrumut rapid chiar și dacă nu ai salariu?

După cum bine știm cu toții, regula generală pentru solicitarea unui împrumut o reprezintă dovada unui venit stabil în baza căreia să fie stabilit gradul de îndatorare. Instituțiile financiare care acordă credite pun accent pe existența unui loc de muncă și bonitatea clientului, ca să aibă garanția că acesta își poate rambursa împrumutul în condițiile stabilite, la termen. Cu toate acestea, viața fiecăruia dintre noi este imprevizibilă și oricând pot apărea probleme mai mult sau mai puțin costisitoare, care necesită rezolvare urgentă și nu țin cont de tipul veniturilor tale. Cum poți accesa un împrumut fără un contract de muncă? Iată câteva soluții prin care poți obține bani chiar și dacă nu ai salariu.

Apelează la o instituție financiară nebancară

Condițiile de eligibilitate ale băncilor sunt destul de stricte, așa că în situația în care nu ai un venit stabil nu poți solicita un credit. Poți apela, în schimb, la instituțiile financiare nebancare, care au o mai mare disponibilitate pentru creditare. Aceste acordă credite rapide online, care te ajută să-ți rezolvi problemele financiare sau să faci față unor cheltuieli imprevizibile. Împrumutul pe care îl poți solicita nu trebuie să fie garantat cu nimic, ci ai posibilitatea de a-l obține dacă îndeplinești niște condiții minime.

În funcție de IFN-ul ales, poate fi necesar ca solicitanții să aibă o vârstă cuprinsă între 18 și 65 de ani, să dețină buletin și un cont bancar și să demonstreze că au venituri periodice demonstrabile. Putem vorbi aici de alocații, indemnizație de șomaj, câștiguri din dividende sau chirii sau alte forme de venituri, nu neapărat salariu. Dobânda împrumutului rapid nu este foarte mare, mai ales că sumele accesate pot ajunge până la cel mult câteva mii de lei.

Împrumută bani de la amanet

Casele de amanet sunt tot instituții financiare nebancare, însă ca să obții un împrumut rapid de aici, pentru perioade scurte de timp, ai nevoie de garanții reale. Mai exact, atunci când îți trebuie bani și nu ai un salariu fix cu care să demonstrezi că-l poți rambursa într-o anumită perioadă de timp, îți poți amaneta bunurile de valoare. Bijuterii sau obiecte din aur și argint, pietre prețioase, telefoane mobile, laptopuri, tablete sau chiar și mașini, astfel de lucruri te pot ajuta să obții un împrumut rapid. Este adevărat că ratele dobânzilor sunt mai mari la casele de amanet și că există riscul ca produsele amanetate să fie vândute de instituție pentru recuperarea datoriei, dacă nu-ți îndeplinești sarcinile la timp.

În pofida tuturor deficiențelor, împrumuturile prin amanetare reprezintă o modalitate simplă și facilă de a obține bani fără birocrație, chiar și atunci când nu înregistrezi venituri lună de lună. Creditul la amanet este supus legilor în vigoare și se desfășoară în baza unui contract încheiat între părți.

Îndreaptă-ți atenția către familie sau prieteni

Chiar dacă nu este cea mai plăcută situație, avantajul este că cei apropiați nu îți impun criterii de eligibilitate la fel ca băncile și nici nu lucrează cu scoringul. Ceea ce înseamnă că îți pot da banii imediat, poate și chiar fără să-ți ceară prea multe explicații. Totuși, trebuie să ai în vedere faptul că, în teorie, împrumutul de la familie sau prieteni pare a fi soluția perfectă pentru nevoile tale, dar în practică lucrurile nu stau chiar așa. Se poate întâmpla ca cei la care apelezi să nu aibă bani sau pur și simplu să fie puși în situația neplăcută de a renunța la propriile lor cheltuieli pentru a te ajuta. Totodată, în momentul în care alegi să te împrumuți de la persoanele cunoscute îți creezi și o datorie morală față de acestea.

Indiferent de starea ta financiară, situațiile neprevăzute sau diversele probleme cu care te poți confrunta nu te întreabă dacă ai bani pentru rezolvarea lor. Însă, este important să reții că e necesar să găsești soluții și, foarte important, să returnezi împrumutul în timp util pentru a nu ajunge la costuri mult mai mari decât cele inițiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE